Fudbal

"Trikolori" na "gaučose", prvak Evrope sa Urugvajem za četvrtfinale!

Nokaut faza na Mundijalu startuje od 16 sati, spektakularnom utakmicom između Francuske i Argentine.
"Trikolori" na "gaučose", prvak Evrope sa Urugvajem za četvrtfinale!
Portal AnalitikaIzvor

FRANCUSKA - ARGENTINA (16 sati)

Prva utakmica osmine finala Mundijala igra se na Kazanj Areni, a sastaju se reprezentacije Argentine i Francuske. U nokaut fazi nema popravnog, pa svi timovi moraju dati svoj maksimum ako žele da nastave trku za trofej.

 

Francuzi su zauzeli prvo mjesto u grupi C, iako nijesu djelovali ubjedljivo. Upisali su pobjede protiv Australije i Perua, dok su sa Danskom odigrali meč bez golova.

 

Protivnik im je Argentina koja je ljubitelje fudbala razočarala u grupnoj fazi, ali to ne znači da ih treba otpisivati. "Gaučosi" su se kroz "iglene uši" provukli u grupi D.

Na startu su remizirali sa Islandom, potom su deklasirani od Hrvata, da bi u posljednjem kolu protiv Nigerije u dramatičnom meču pobjedom izborili plasman među 16 najboljih ekipa.

urugvajportugal

URUGVAJ - PORTUGALIJA (20 sati)

U drugom derbiju na Olimpijskom stadionu Fist u Sočiju sastaju se Urugvaj i Portugalija. Urugvaj je maksimalno, sa sve tri pobjede izašao iz grupe sa domaćinom, i sa mnogo samopouzdanja dočekuje duel protiv šampiona Evrope.

 

Predvođeni Luisom Suarezom i Edinsonom Kavanijem Urugvajci hrabro izlaze na megdan Portugalcima koje predvodi, trenutno najbolji fudbaler svijeta - Kristijano Ronaldo.

 

Međutim, ni Urugvaj ni Portugalija nijesu impresionirali igrama u dosadašnjem toku šampionata. Portugalci se uzdaju u Ronalda koji je nebrojeno puta pokazao da može sam da riješi meč. S druge strane, glavni adut Urugvaja je ubojiti napadački tandem, Suarez-Kavani. 

Ono što je sigurno, od 16 i 20 sati očekuju nas dva sjajna, uzbudljiva, okršaja fudbalskih čarobnjaka, za uživanje.

Portal Analitika