Crna hronika

Ko je Vaso Delibašić?

Vaso Delibašić, juče ubijen u Baru, je prema podacima bezbjednosnih službi, bio blizak klanu njegovog sugrađanina Alana Kožara, a koji blisko sarađuje sa škaljarskom grupom iz Kotora.
Ko je Vaso Delibašić?
PobjedaIzvor

Kožar je na čelu grupe pokojnog Baranina Luke Đurovića koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći prije pet godina. Zbog tih konekcija policija će potencijalne napadače tražiti u redovima suprotstavljenih kriminalnih grupa.

Biće saslušano više bezbjednosno interesantnih osoba, a izjave ću uzeti i od očevidaca brutalne likvidacije, kako bi eventualno došli do traga koji bi im pomogao u rješavanju zločina. U surovim obračunima klanova do sada ubijeno je više od 25 osoba od 2014. godine.

Uprava policije juče se oglasila zvaničnim saopštenjem u kojem se navodi da barska policija intenzivno radi na rasvjetljavanju ubistva.

- Za sada nepoznato lice, na čijoj identifikaciji se preduzimaju intenzivne aktivnosti, je oko 12.50 časova u Makedonskom naselju u Baru upotrebom vatrenog oružja zadalo povrede V. D. od kojih je ovo lice kasnije preminulo u Opštoj bolnici u Baru. Službenici CB Bar, od momenta prijave događaja, u koordinaciji sa tužilaštvom preduzimaju koordinirane aktivnosti na njegovom rasvjetljavanju.

- Mjesto događaja je obezbijeđeno do dolaska državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, koji će izvršiti uviđaj zajedno sa službenicima CB Bar i Forenzičkog centra – navodi se u saopštenju policije. Svi izuzeti tragovi biće upućeni u Forenzički centar radi vještačenja.

Portal Analitika