Društvo

Nastaviće sa njegovanjem multidisciplinarnog pristupa

Nacionalna kancelarija za borbu protiv trgovine ljudima nastaviće sa njegovanjem multidisciplinarnog pristupa kao jednog od najboljih modela u toj borbi.
Nastaviće sa njegovanjem multidisciplinarnog pristupa
Portal AnalitikaIzvor

„Uz to se očekuje i dalje uključivanje svih onih koji su u skladu sa svojom ulogom na lokalnom nivou mogu da doprinesu punoj realizaciji nacionalne politike borbe protiv trgovine ljudima“, navodi se u saopštenju.

Iz Nacionalne kancelarije za borbu protiv trgovine ljudima su kazali da je američki državni sekretar Michael Pompeo predstavio danas, 18. izvještaj o trgovini ljudima u svijetu, koji je pripremila Kancelarija State Department-a za monitoring napora u borbi protiv trgovine ljudima, a u kojem se Crna Gora našla u grupi 2 zemalja pod nadzorom.

„Izvještaj je kao i prethodnih godina, na vrlo objektivan način istakao ključne probleme i napore koji su uloženi na unaprijeđenju institucionalnog odgovora kada je ova problematika u pitanju“, navodi se u saopštenju.

Njime su prepoznate intenzivne aktivnosti koje je Nacionalna kancelarija za borbu protiv trgovine ljudima preduzimala na sprovođenju nacionalne politike borbe protiv trgovine ljudima, koje su, na žalost, ostale u sijenci malog broja identifikovanih žrtava.

„Preporuke koje su date u izvještaju, doprinijeće daljoj nadogradnji nacionalnih mehanizama borbe protiv trgovine ljudima u cilju postizanja što boljih rezultata u identifikaciji potencijalnih žrtava trgovine ljudima, kao i efikasnijeg krivičnog gonjenja počinilaca ovog krivičnog djela“, dodaje se u saopštenju.

Portal Analitika