Politika

Joković: SNP je partija socijalne pravde i jednakosti

Predsjednik Socijalističke narodne partije Crne Gore Vladimir Joković razgovarao je danas sa predstavnikom penzionera KAP-a Nikolom Rakovićem o problemima sa kojima se suočavaju penzioneri nekad najvećeg industrijskog giganata na ovim prostorima.Tokom razgovora sa predsjednikom SNP-a Raković je istakao da se penzioneri KAP-a i dalje bore za svoja prava i pravdu a vezano za otpremnine i ostala dugovanja koja preduzeće ima prema radnicima.
Joković: SNP je partija socijalne pravde i jednakosti
Izvor

“Raković je posebno naglasio da su radnici nakon pet godina borbe za ostvarivanje prava na otpremnine koje ih po zakonima ove države sleduju, uspjeli jedino da izdejstvuju donošenje lex specijalisa da im se otpremnine isplate. Taj isti zakon je nakon tri godine urušen odlukom Ustavnog suda jer je procijenio da je zakon diskriminatorski i nedopustiv.  Penzioneri su se potom obraćali na sve postojeće adrese ali je odgovor uvijek bio prebacivanje odgovornosti sa jednih na druge a rješenja nema. Raković je ukazao i na ugrožena stambena prava penzionera KAP-a s obzirom da su se sredstva preduzeća nenamjenski trošila i potrošila a radnici ostajali bez riješenog stambenog pitanja”, saopšteno je Portalu Analitika sa sastanka.  

Kako se dodaje, Joković je kazao da će SNP kao i do sada biti na raspolaganju penzionerima KAP-a kao i svim obespravljenim radnicima u Crnoj Gori i pomoći im u njihovoj borbi za ostvarivanje svojih prava.

“Joković se zahvalio predstavniku penzionera KAP-a što su u SNP-u prepoznali partnera koji im u toj borbi može pomoći.  Kako je istakao, SNP je partija socijalne pravde i jednakosti, uvijek na strani radnika i svih građana koji su žrtve tranzicije i pogrešne socijalne i ekonomske politike vlasti”, zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika