Društvo

Centar za prava djeteta dobio licencu za obavljanje djelatnosti

Ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić i generalni direktor Direktorata za socijalno staranje i dječju zaštitu Goran Kuševija uručili su danas licencu za obavljanje djelatnosti direktorici Centra za prava djeteta Crne Gore Rajki Perović i njenoj saradnici Jeleni Gluščević.
Centar za prava djeteta dobio licencu za obavljanje djelatnosti
Izvor

Organizaciji Centar za prava djeteta Crne Gore izdata je licenca za obavljanje djelatnosti za uslugu dnevni boravak za djecu i mlade sa problemima u ponašanju koju koristi 10 korisnika.

 

Uspostavljanjem licenciranja pružaoca usluga dodatno će se unaprjediti sistem kvaliteta u socijalnoj i dječjoj zaštiti, a posebno u dijelu pružanja i korišćenja usluga iz ove oblasti.

 

Licenciranje pružalaca usluga uređeno je Zakonom o socijalnoj i dječjoj zaštiti koji je donesen 2013. godine, a bliže Pravilnikom o bližim uslovima za izdavanje, obnavljanje, suspenziju i oduzimanje licence za obavljanje djelatnosti socijalne i dječje zaštite kojim su propisani bliži uslovi za izdavanje, obnavljanje, suspenziju i oduzimanje licence čime su stvoreni svi preduslovi za licenciranje pružalaca usluga u sistemu socijalnu i dječje zaštite. Ministrastvo rada i socijalnog staranja od septembra 2017. godine omogućilo je polaganje stručnog ispita za sve stručne radnike.

Portal Analitika