Fudbal

Posljednji mečevi grupne faze, Gordi Albion sa Belgijom za prvo mjesto

Petnaestog dana Mundijala u Rusiji igraju se posljednji mečevi u grupama G i H
Posljednji mečevi grupne faze, Gordi Albion sa Belgijom za prvo mjesto
Portal AnalitikaIzvor

JAPAN - POLJSKA (16 sati)

Dan otvaraju mečevi Grupe H - Japan se sastaje na "Volgograd areni" sa selekcijom Poljske. Samuraji su uspjeli nakon prva dva kola da upišu četiri boda i izbore prvu poziciju u grupi. Posljednji test i meč u kojem traže prolaz u osminu finala je sa selekcijom Poljske.

Poljaci su pokazali veoma blijedo izdanje u prva dva kola, nakon kojih nijesu osvojili nijedan bod. Ekipa koju predvodi napadač Bajerna, Robert Levandovski, ostala je bez teoretskih šansi za prolaz dalje, ali želi da se od Mundijala oprosti nekim bodom.

SENEGAL - KOLUMBIJA (16 sati)

Drugi meč dana igra se takođe od 16 sati, ali na stadionu u Samari, gdje su rivali Senegal i Kolumbija. Senegalci su poput Japanaca zabilježili četiri boda u prve dvije utakmice, ali kao i Japanci ne smiju da kalkulišu prolaz u narednu fazu, već moraju da ga obezbijede bodovima.

Kolumbija je nakon kraha protiv Japana uspjela da upiše ubjedljiv trijumf nad Poljskom, koji im je ulio samopouzdanje. Za prolaz im je potrebna pobjeda, ili remi protiv Senegala, ali samo uz slučaj poraza Japana od Poljske. 

ENGLESKA - BELGIJA (20 sati)

Engleska i Belgija, kao i Panama i Tunis završne mečeve grupne faze odigraće od 20 sati. Englezi i Belgijanci igraju derbi dana u borbi za prvo mjesto Grupe G.

Obje selekcije zabilježile su manje-više ubjedljive pobjede u prva dva kola, pa će meč na stadionu u Kalinjingradu biti pravi fudbalski spektakl.

PANAMA - TUNIS (20 sati)

Na "Mordovija areni" se igra za čast i prestiž, pošto ni selekcija Paname, niti Tunisa nemaju teoretske šanse za prolaz u narednu fazu takmičenja

Portal Analitika