Crna hronika

Srpski državljanin osumnjičen za ubistvo Baltića

Crvena potjernica raspisana je za trideset sedmogodišnjim srpskim državljaninom zbog sumnje da je 1. januara 2018. godine u Ulici Internacionalnih brigada u Beogradu ubio Kotoranina Davorina Baltića (41) – potvrđeno je Pobjedi iz više izvora.
Srpski državljanin osumnjičen za ubistvo Baltića
Portal AnalitikaIzvor

Baltić je, prema evidenciji bezbjednosnih službi, bio član kavačke grupe. On je ubijen dok je bio u „golfu 7“ sa M. N., kumom njegove supruge, koja je inače zaposlena u policiji.

Baltić je oko 23 sata 1. januara dovezao M. N. do zgrade u Ulici Internacionalnih brigada 50, gdje je živio kao podstanar, kako bi čestitala Novu godinu njegovoj porodici. Kada je krenuo da se parkira, na prilasku garaži, iz mraka je izašao napadač i osuo paljbu.

Ubica je u Baltića iz automatskog oružja ispalio više od 20 hitaca i svi su završili u grudi i glavu žrtve. Nakon zločina egzekutor je vozilo „tojota“ zapalio u Ulici braće Srnić, na Voždovcu.

Prema operativnim podacima regionalnih službi bezbjednosti, Baltić je od februara 2015. godine boravio u Južnoj Americi, Španiji, Holandiji, koristeći falsifikovana dokumenta. Baltić je važio za najbližeg saradnika Radoja Zvicera, koji je označen kao vođa kavačkog klana. 

O djelovanju ove organizacije najbolje je govorio objavljeni petnaestominutni snimak na Jutjubu, u decembru prošle godine, gdje je Baltić označen kao najbliži Zvicerov saradnik.

Na tom snimku, koji je uklonjen nakon mjesec, bili su detalji o navodnom kriminalnom djelovanju ovog klana, njihovi lažni identiteti, kao i nazivi države u kojima se bave ilegalnim poslovima.

Kao visokopozicionirani članovi ove kriminalne organizacije navedeni su Davorin Baltić, Radoje Zvicer, Predrag Knežević, Slobodan Kašćelan, Igor Božović, Dragan Knežević, Damir Meljović, Vladimir Roganović i Milan Vujotić.

Portal Analitika