Fudbal

Brazil u nokaut fazi, ništa od iznenađenja za Srbiju!

Reprezentacija Srbije završila je učešće na Svjetskom prvenstvu u Rusiji već nakon grupne faze porazom od Brazila u trećem kolu Grupe E.
Brazil u nokaut fazi, ništa od iznenađenja za Srbiju!
Portal AnalitikaIzvor

Brazil ide dalje kao prvi u grupi i u osmini finala će igrati protiv Meksika, dok Švajcarska uz remi sa Kostarikom ide kao druga i igraće sa Švedskom. Selektor Mladen Krstajić napravio je za meč sa Brazilom tri izmjene. Umjesto Branislava Ivanovića i Duška Tošića posljednju liniju odbrane činili su Nikola Milenković i Miloš Veljković.

Po krilima su igrali Antonio Rukavina i Aleksandar Kolarov. Nije u sastavu bilo ni Luke Milivojevića čije je mjesto zauzeo Sergej Milinković - Savić. S druge strane, Tite, koji nije mijenjao praktično ništa sem kapitena, bio je primoran na ranu izmjenu zbog povrede Marsela koga je zamijenio Felipe Luis. U prvih 45 minuta Srbija je pokušavala da napadne Brazil, imala nekoliko prilika uglavnom nakon kornera, ali je golman Alison tačno znao što treba da radi i sve lopte boksovao. Problemi u odbrani su bili vidljivi na svaku dugu ubačenu loptu Brazila nakon koje je odbrana Srbije ispadala iz igre.

srbija-2

Golman Stojković je reagovao dobro u svim situacijama sem u onoj kod gola Paulinja. Kutinjo je sa centra pronašao Paulinja na oko 20 metara od gola, Stojković je istrčao na 11 metara, a Paulinjo ga je lobovao.

srbija-3

Utisak je svakako da je Srbija jeftino primila gol, a da je Brazil bio savršeno pripremljen za ono što će kao svoje šanse vidjeti najviša selekcija na Mundijalu. Nakon nekoliko odličnih napada Srbije koji nijesu pretvoreni u golove, Brazil je loptu prenio na drugu stranu terena i izborio dva vezana korenera. Drugi je bio presudan i Brazil je poveo da 2:0 golom Tijaga Silve, što se ispostavilo kao konačan rezultat meča. Iako je Srbija živnula u drugom poluvremenu, nije mogla do čuda koje bi ih odvelo u nokaut fazu.

Portal Analitika