Društvo

Ivan Đorđević se vratio u Crnu Goru, budi se iz kome

Tridesetosmogodišnji Ivan Đorđević  koji je boraveći u Americi doživio izliv krvi u mozak, večeras se nakon dva i po mjeseca, vratio kući, u Podgoricu.
Ivan Đorđević se vratio u Crnu Goru, budi se iz kome
Izvor

Time je završena akcija u koju se, na poziv porodice i prijatelja, uključio veliki broj građana. Podršku cijeloj akciji dala je država, tako da će Ivan Đorđević, za sada, oporavak nastaviti u Kliničkom centru Crne Gore. Njega je od San Franciska do Podgorice dopratio tim domaćih ljekara.

Načelnik odjeljenja anestezije u Kliničkom centru Crne Gore Dragan Leković kazao je za televiziju Prva da je Đorđević i dalje životno ugrožen, ali je počeo da se budi iz kome.

“Smješten je u našoj jedinici intenzivne terapije u KC, gdje će nastaviti intenzivno liječenje, fizikalnu terapiju i ostale tretmane”, dodao je Leković.

Anesteziolog Žan Mrdović istakao je da je put bio izuzetno zahtjevan, milion stvari moglo je da krene naopako, ali su, na sreću, doveli Ivana bez ozbiljnijih problema.

“Što je najvažnije, on je počeo da se popravlja, počeo je da otvara oči, sluša što mu se priča, sluša naredbe”, objasnio je Mrdović.

Prema njegovim riječima, Đorđević sada mora da odmori od puta, a ljekari se nadaju brzom oporavku.

Portal Analitika