Košarka

Gordić na sesiji u Barseloni

Godišnje radionice Instituta EB-a u ponedjeljak su se održale na vrlo posebnoj sjednici za One Team, program društvene odgovornosti EL Turkish Airlinesa i 7DAYS EuroCup.
Gordić na sesiji u Barseloni
Portal AnalitikaIzvor

Igrači iz svakog od 16 timova koji će se takmičiti u narednoj sezoni Eurolige Turkish Airlines-a krenuli su u sjedište lige u Barceloni kako bi započeli naporan raspored sastanaka i sesija koji će u narednim danima uključivati i trenere i rukovodioce klubova.

Prva aktivnost se odvijala u objektu treninga FC Barcelona Lassa, gdje su igrači učestvovali na uvodnoj sesiji One Team-a kako bi im pružili veće razumijevanje i da uvide kako program pomaže zajednicama u opsegu širom Evrope.

Prisutni su bili: Briant Dunston (Anadolu Efes Istanbul), Andrea Cinciarini (AX Armani Exchange Olimpia Milan), Nemanja Gordić (Budućnost VOLI Podgorica), Kyle Hines (CSKA Moscow), Furkan Aldemir (Darussafaka Istanbul); Pierre Oriola (FC Barcelona Lassa); Nihad Dedović (FC Bayern Munich); Luigi Datome (Fenerbahce Istanbul); Albert Oliver (Herbalife Gran Canaria); Egor Vyaltsev (Khimki Moscow Regionʹ); Ilimane Diop (KIROLBET Baskonia Vitoria Gasteiz); John Di Bartolomeo (Maccabi FOX Tel Aviv); Vassilis Toliopoulos (Olympijakos Piraeus); Ian Vougioukas (Panathinaikos Superfoods Athens); Ognjen Kuzmić (Real Madrid) i Paulius Jankunas (Zalgiris Kaunas).

Neki od igrača već duži niz godina podržavaju One Team, uključujući globalnog ambasadora Kyle Hines iz CSKA Moscow i raduju se još jednoj godini bitnih i uticajnih događaja širom kontinenta.

"Ova sesija bila je savršen način da završimo jednu sezonu i počnemo da se radujemo sljedećoj s velikom motivacijom i predviđanjem šta One Tam može postići", rekao je Hines. "Mnogo smo saznali što možemo primjeniti u našim zajednicama i imati veliki uticaj sljedeće sezone."

Drugi igrači su se prvi put prijavili da postanu One Team ambasadori prvog tima, a događaj u ponedjeljak u Barseloni omogućio im je da učestvuju u nizu vježbi koje pokazuju kako se moć košarke može koristiti za promjenu života i integraciju zajednica.

"To je bilo moje prvo iskustvo u One Team-u i saznao sam da svi možemo pokušati da pomognemo djeci da pronađu pravi put u životu i izbegnu opasnosti", rekao je Ognjen Kuzmić iz Real Madrid-a. "Prilike za pomoć ljudima su oko nas stalno i kao igrači svi trebaju svakodnevno da preuzmu tu odgovornost".

Furkan Aldemir iz Darussafaka-e, koji se priprema za svoju drugu sezonu kao ambasador One Team-a, rekao je: "Bio sam srećan što sam provodio vrijeme sa decom. Mogao sam u očima vidjeti kako su srećni i pokazali su mi kako košarka nije samo sport; ona takođe može imati veliki društveni uticaj. Hoću da pomognem djeci da nauče prave stvari iz mojih iskustava i mislim da će program postati sve veći i veći. "

Bivši šampion Eurolige David Rivers, sada One Team Menadžer tima za 7DAYS EuroCup klub Tofas Bursa, predvodio je sesiju u ime Evrolige uz podršku drugog bivšeg šampiona Rodrigo De La Fuentea, koji je sada u potpunosti uključen u Barça fondaciju i njen One Team program.

Rivers je bio oduševljen što ima priliku naglasiti poruke programa, rekavši: "To nam je dalo šansu da pojačamo ono što pokušavamo postići i učiniti igrače svjesnim poruke One Team-a koristeći svoju moć da pomognu zajednicama. Uradili smo nekoliko jednostavnih vježbi i igara, ali kada ih raščlanite u stvarne elemente možete vidjeti promjene na licima igrača, pošto su postali svjesni veoma jednostavnih poruka koje mogu primjeniti u svojim zajednicama. "

One Team, podržan od strane Turkish Airlines-a kao One Team Osnivača i saradnje Specijalne olimpijade kao ponosnog partnera, koristi košarku da postigne značajan društveni uticaj u našim zajednicama širom Evrope i podržava ga svaki klub u Eurolige Turkish Airlines i 7DAYS EuroCup .

Od svog osnivanja 2012. godine, program One Team već je pomogao više od 14.000 učesnika kroz svoje razne timski fokusirane projekte.

Portal Analitika