Vaterpolo

Biti Draško Brguljan

Patriotizam i želja za pobjedama pod zastavom svoje zemlje nekako se u Crnoj Gori gube u posljednje vrijeme… I dok se jedna grupa sportista odlučuje da igra za druge (bogatije ili na terenu jače) zemlje, druga nalazi “izgovore” u lošim uslovima u Crnoj Gori, a treća ne želi da nastupa na “malim” takmičenjima kao što su Mediteranske igre, postoje i oni koji su uvijek tu. Kojima je poziv za reprezentaciju najvažaniji.
Biti Draško Brguljan
Portal AnalitikaIzvor

Jedan od njih ima 33 godine, prije nekoliko dana je podigao pehar vaterpolo Svjetske lige, a već od danas predvodiće svoje drugove na Mediteranskim igrama sve na petnaestak dana pred Evropsko prvenstvo.

Nije teško pogoditi da se radi o Drašku Brguljanu, momku koji je od 2008, kada je krenula crnogorska vaterpolo priča, propustio samo jedno takmičenje na kojem su ajkule nastupile. I to 2010. Evropsko prvenstvo u Zagrebu, ali tada odlukom selektora Petra Porobića. Podsjetimo, u vaterpolu se svake godine održavaju važna i “manje važna” takmičenja.

“Naravno da svi volimo svoju zemlju, ali ne radi se tu samo o patriotizmu to je nekako više želja da se takmičim, da budemo bolji od drugih, posebno jer smo jako mala zemlja” rekao je Draško za Dnevne novine. “Uglavnom igramo protiv mnogo većih i moćnijih zemalja i onda postoji dodatna želja da se pokaže kako smo i mi u nečemu dobri”.

I nije samo to motiv…

“Zaista volim ovo što radim, zato i ne pravim razliku između takmičenja svako je veliko i podjednako bitno”, dodao je Draško.

Portal Analitika