Politika

Da ne predlažu poslanike koji su povezani sa pokušajem terorizma

Poslanički klub Demokratske partije socijalista sugerisao je kolegama iz Demokratskog fronta da za mjesto drugog potpredsjednika parlamenta, koje pripada Frontu kao najjačoj opozicionoj grupaciji, ne predlažu ljude koje Tužilaštvo tereti da su povezani sa pokušajem terorizma, saznaje nezvanično Pobjeda.
Da ne predlažu poslanike koji su povezani sa pokušajem terorizma
Nova PobjedaIzvor

Izvor našeg lista kaže da zvanični prijedlozi DF-a za popunjavanje potpredsjedničkog mjesta još uvijek nijesu stigli, ali je sugerisano ko ne bi trebalo da se nađe na toj poziciji.

To je indirektno potvrdio poslanik DPS-a Miloš Nikolić koji je nedavno kazao da je toj partiji u potpunosti prihvatljivo da u radu parlamenta participira jedan potpredsjednik iz opozicije, ali da postoji rezerva u pogledu pojedinih rješenja.

On je podsjetio da poslanici Demokratskog fronta i Socijaldemokratske partije već učestvuju u radu Kolegijuma i da će ubrzo učestvovati i u radu skupštinskih odbora. Nikolić o konkretnim rješenjima nije htio da govori.

- Ali, u vladajućoj većini u odnosu na pojedina personalna rješenja postoje određene rezerve i potrebno je postići zajednički stav po tom pitanju- kazao je Nikolić.

Šef poslaničkog kluba DF Milutin Đukanović kazao je Pobjedi kratko da priča o potpredsjedniku još nije otvorena. On nije želio da komentariše saznanja da su od potpredsjednika dobili sugestije.

- Ne bih to komentarisao, da li smo dobijali sugestije od nekog. Rješenja će biti vrlo brzo, vjerovatno do kraja ovog proljećnog zasijedanja - rekao je Đukanović.

Poslanik DPS Luiđ Škrelja kazao je da njemu kao predsjedniku Administrativnog odbora još uvijek nijesu stizali prijedlozi za popunu mjesta u skupštinskim odborima niti za mjesto potpredsjednika. Na pitanje da li će DPS podržati prijedlog Fronta, Škrelja kaže da će to zavisiti od toga da li smatraju da je to rješenje afirmativno ili ne.

- DPS ima pravo da glasa za ili protiv, kao i svi drugi poslanici, njih 81. To je Ustavom zagarantovano pravo koje nam niko ne može oduzeti, da glasamo ili ne glasamo za onoga za koga mislimo da je afirmativan ili nije - rekao je Škrelja Pobjedi.

Portal Analitika