Politika

SD za Vodovod dobio Možuru i Komunalno preduzeće

Predstavnici pregovaračkih timova DPS-a, Socijaldemokrata, liste "Biram Bar" i Bošnjačke stranke dogovorili su formiranje vlasti, ali još nije postignut konačan dogovor o raspodjeli funkcija, saznaje Portal Analitika.
SD za Vodovod dobio Možuru i Komunalno preduzeće
Portal AnalitikaIzvor

Prema načelnom dogovoru, SD-u će pripasti funkcije predsjednika SO, direktora Komunalnog preduzeća, načelnika komunalne policije, direktora deponije Možura, direktora SC "Topolica", te funkcija sekretara Skupštine Opštine i mjesto načelnika Službe zaštite. Grupa građana "Biram Bar-Radomir Novaković Cakan" dobila je za sada JP Kulturni centar.

Predsjednica barskog DPS Branka Nikezić saopštila je sinoć "Vijestima" da je u pregovorima oko podjele funkcija i preduzeća u Baru, Vodovod definitivno pripao DPS-u. To praktično znači da će SD za Vodovod dobiti upravljanje nad Možurom i Komunalnim preduzećem.

Narednih dana biće održana konstitutivna sjednica SO.

Koaliciju u Baru će sačinjavati DPS, SD, "Biram Bar" i Bošnjačka stranka. Kao najozbiljniji kandidat za prvog čovjeka Bara slovi Dušan Raičević, nosilac liste DPS-a na lokalnim izborima.

DPS je u Baru osvojio 15 mandata, SD 7, "Biram Bar" 5 mandata i Bošnjačka stranka jedan mandat. Lokalni parlament u Baru broji 37 odborničkih mjesta.

Portal Analitika