Politika

Demokrate DPS-u: Povećanje cijena i poreza pokazuje šta zagovarate

O tome koliko je Demokrtska partija socijalista iskreni zagovarač socijalnog aspekta života građana najbolje govore podaci o povećanju cijena goriva, povećanje PDV-a i ostalih dažbina, kojima je DPS vlast “častila” kućni budžet svakog građanina, kako Novog, tako i Crne Gore, pa hercegnovski DPS nismo vidjeli da reaguje po ovim životnim pitanjima - saopštili su danas iz lokalnog odbora Demokrata.
Demokrate DPS-u: Povećanje cijena i poreza pokazuje šta zagovarate
Portal AnalitikaIzvor

“Koliko ste dušebrižni u službi zaštite standarda i zdravlja građanina, govori čuvena računica MONSTAT-a da je za dnevnu potrošačku korpu dovoljno 2,06 eura po osobi ili ocjena šefa vaše partije da je gorivo u Crnoj Gori luksuz, što najbolje oslikava vašu bahatost”, navode Demokrate.

Kako dodaju, spočitavati im populizam i nedomaćinsko upravljanje je, poslije navedenog, najveća zamjena teza ikad izrečena u politici.

“Zbog građana Novog imamo potrebu reagovati na ove paušalne i politikanstke insinuacije partije za sopstveni interes u službi svog gospodara, kojem je gorivo u 21-om vijeku luksuz za sve građane, izuzev njega i njegovu braću, sestre, kumove i prijatelje. Gospodo iz DPS-a, podsjećamo vas da je u toku glavna turistička sezona i da u ovom momentu u našem i vašem gradu boravi oko 25 odsto turista više nego prethodne godine”, ističu Demokrate.

Ukazuju da turistička sezona podrazumijeva i nedjelju, pa se detaljnom analizom ukazala potreba za naplatom parkinga i nedjeljom tokom glavna dva mjeseca turističke sezone, prvenstveno zbog regulisanja saobraćaja i uspostavljanja reda.

“Parking servis, kao opštinsko preduzeće, je servis svih građana Herceg Novog, kao i turista, i potrebno je obezbijediti dostupnost svima da imaju mjesto za parkiranje. Dovoljno je da pogledate primjere drugih opština iz Crne Gore i regiona, u kojima se vrši naplata parkinga po znatno višim cijenama, nego što su kod nas, tokom 24 časa”, dodaju Demokrate Herceg Novi.

Podsjećaju da su, kao lokalna vlast sa koalicionim partnerima, odgovorna prema svojim građanima, tokom zimske sezone ukinuli naplatu parkinga od Novosadskog do Novljanke, na Autobuskoj stanici, Ribarskom do hotela Palmon bay, dijelu ulice Orjenskog bataljona.

“Takođe, od 16 časova građani su, u zimskoj sezoni, bili oslobođeni plaćanja od Parka Sv. Leopolda do Vile Margot, što je centralna saobraćajnica grada”, naglašavaju Demokrate.

Naročito su, kažu, ponosni na podatak da i pored obilježenih mjesta za parkiranje OSI, osobe sa invaliditetom mogu da se parkiraju na svim parking mjestima, uz naljepnicu, iskaznicu da se radi o vozilu koje koristi OSI.

“Sve ovo govori u prilog tome da je lokalnoj vlasti u Herceg Novom kvalitet života građana i turista na prvom mjestu, a ne politikanstvo, što je vama svojstveno poslednjih 30 godina, koliko zamjenom teza obmanjujete sve građane, dok mi na ovaj način pokazujemo odgovoran odnos prema građanima, na način da ovo, kao i sva ostala preduzeća u Herceg Novom, budu pravi servis građana”, istakli su u hercegnovskom odboru Demokrata.

Portal Analitika