Politika

OO DPS pokrenuo proceduru za razrješenje predsjednice Opštine Tivat

Opštinski odbor DPS-a Tivat je na juče održanoj sjednici usvojio predlog odluke Izvršnog odbora DPS-a Tivta za pokretanje procedure za razrješenje predsjednice Opštine Tivat Snežane Matijević sa funkcije predsjednice Opštine sa 56 glasova „za“, 2 glasa „protiv“ i 3 glasa „uzdržana“.
OO DPS pokrenuo proceduru za razrješenje predsjednice Opštine Tivat
Portal AnalitikaIzvor

Kao razloge navode da Snežana Matijević nije obezbjedila sprovođenje strateškog plana razvoja opštine i drugih razvojnih planova i programa, kao ni strateških dokumenata od državnog značaja, niti je obezbjedila vršenje drugih poslova iz nadležnosti opštine utvrđenih zakonom, statutom i drugim propisima - poručuju iz DPS-a.

Na prethodno održanoj sjednici Izvršnog odbora DPS-a Tivta navedena odluka je usvojena sa 14 glasova „za“ i 2 glasa „uzdržana“.

''Opština Tivat je kao rijetko koja opština na Crnogorskom primorju i Crnoj Gori, ostvarila dinamičan i snažan napredak, čiji su benefiti toliko očigledni i opipljivi, da su građani na posljednim opštinskim i parlamentarnim izborima, snažno podržali izborni program DPS-a, a time i strateške planove koji bi ovoj opštini obezbjedili dinamičan razvoj. Ovakav stav građana Tivta potvrđen je i na prethodnim predsjedničkim izborima, kada je kandidat DPS-a Milo Đukanović, ostvario ne samo značajnu prednost nad opozicionim kandidatima, već je i broj osvojenih glasova u Tivtu bio veći za 20 % u odnosu na lokalne i za 11 % veći u odnosu na parlamentarne izbore u Tivtu 2016 godine'', navodi se u saopštenju.

Kako dodaju opštinski odbor je takođe zaključio da se izborni program ne realizuje planiranom dinamikom, te je Opštinski odbor DPS-a Tivat, preduzeo konkretne mjere koje će omogućiti efikasniji način funkcionisanja lokalne vlasti i dati dodatni podsticaj realizaciji izbornog programa.

''Djelovanje i lični stavovi Snežane Matijević odstupaju od pravaca razvoja definisanih izbornim programom DPS-a i usporavaju dinamičke procese razvoja Opštine Tivat, za koje su podršku dali upravo građani Tivta. Pored navedenog, Opštinski odbor je prihvatio predlog Izvršnog odbora da se u roku od 15 dana izvrši analiza rada svih predstavnika DPS-a u lokalnoj samoupravi, kako bi sproveli konkretne mjere u cilju efikasnije realizacije izbornog programa partije'', zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika