Politika

Bošnjačka stranka samostalno formira vlast u Rožajama

Bošnjačka stranka, apsolutni pobjednik lokalnih izbora u Rožajama, sa 19, od 34 odbornička mjesta u parlamentu, neće praviti postizborne koalicije, već će samostalno vršiti vlast u ovoj opštini. 
Bošnjačka stranka samostalno formira vlast u Rožajama
PobjedaIzvor

- Mislim da neće biti formirana koalicija ni sa jednom strankom na lokalnom nivou, pa ni DPS-om, jer za tim nema potrebe. Odluku će donijeti organi stranke. Inače, BS ostaje otvorena za saradnju sa svim strankama koje participiraju u lokalnom parlamentu da zajedno učestvuju u donošenju važ- nih odluka koje se tiču razvoja opštine i stvaranja kvalitetnijeg života građana - rekao je Pobjedi Rahman Husović, predsjednik Opštinskog odbora Bošnjačke stranke. U toku su, kaže on, pripreme za konstitutivnu sjednicu lokalnog parlamenta i ona će biti održana u zakonskom roku, odnosno početkom narednog mjeseca.

- Zadovoljan sam izbornim rezultatom BS i zahvaljujem građanima koji su nam dali podršku. Povjerenje koje su nam građani dali da sami vršimo vlast nas obavezuje da formiramo kvalitetnu lokalnu vlast koja će biti sposobna da odgovori svim izazovima i da bude pravi servis svih građana. U toku su pripreme za konstitutivnu sjednicu nakon čega će biti izabrani, predsjednici opštine i lokalnog parlamenta kao i drugi službenici lokalne uprave - rekao je Husović.

 Iz opštinskog odbora DPS-a, koja je osvojila 10 mandata i slovi kao najača opoziciona stranka u ovoj opštini, je saopšteno da su u toj partiji spremni da razgovaraju o mogućoj koaliciji sa BS ukoliko budu dobili poziv da se razgovara o tome. Inače, sastav budućeg lokalnog parlamenta u ovoj opštini, pored BS i DPS-a, činiće i Socijaldemokrate sa 4 i SDP koja ima jednog odbornika.

Portal Analitika