Politika

RADUNOVIĆ: Slaveći Šaćirija URA „pokazuje građanski koncept“

Pozivajući se na Fejsbuk status predsjednika ulcinjskog odbora Ure Omera Bajraktarija, u kome slavi nastup švajcarskog reprezentativca albanskog porijekla Đerdana Šaćirija tokom utakmice sa Srbijom na Mundijalu u Rusiji, član predsjednišva Demokratskog fronta Slaven Radunović optužio je tu partiju da se lažno predstavlja kao građanski orijentisana, te da je prevarila Srbe koji su joj dali glas. 
RADUNOVIĆ:  Slaveći Šaćirija URA „pokazuje građanski koncept“
PobjedaIzvor

Bajraktari je na svom Fejsbuk profilu nakon utakmice Švajcarska-Srbija objavio, a potom obrisao hešteg „Shaqattack“ uz simbole orla, albanske, kosovske i švajcarske zastave. Prije nego što je Bajraktari uklonio objavu, Radunović je skrinšotovao i objavio na svom Fejsbuk profilu uz poruku kako je Bajraktari „egzaltiran Šaćirijevim izlivom nacionalizma na utakmici sa Srbijom“. –

 Visoki je funkcioner Ure. Mislim i da je njihov odbornik u Ulcinju. Ne zamjeram mu zbog ovoga. Rođen je i vaspitavan u takvom duhu. Kao i Lovren koji je nakon pobjede nad Argentinom pjevao u svlačionici ustaške pjesme. Kao i mnogi mladi Srbi, uostalom. Ali, njih nazivaju četnicima, a ovog momka građaninom za 21. vijek. E, mnogo jada, vala – napisao je Radunović.

On je dodao i kako žali svakog Srbina koji je, kako je naveo, nakon performansa Džake i Šaćirija shvatio da je dao glas „nekim građanima koji su istim performansom oduševljeni“. Podsjećanja radi, Šaćiri i drugi švajcarski reprezentativac Granit Džaka, obojica kosovsko-albanskog porijekla, su tokom utakmice Švajcarska-Srbija 22. juna prednost svoje reprezentacije slavili gestikulirajući simbol dvoglavog orla sa amblema albanske zastave, što je u Srbiji shvaćeno kao provokacija.

Portal Analitika