Crna hronika

Aleksandru Šakoviću pritvor do 30 dana jer je prijetio radnicima na bazenu

Sudija za istrage odredio je danas Podgoričaninu Aleksandru Šakoviću pritvor do 30 dana, zbog sumnje da je u subotu na bazenu Sportskog centra Morača prijetio radnicima. Pritvor mu je, kako saznaje Portal Analitika, određen zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.
Aleksandru Šakoviću pritvor do 30 dana jer je prijetio radnicima na bazenu
Portal Analitika, PobjedaIzvor

Podgorička  policija je juče uhapsila Šakovića zbog nedozvoljenog držanja oružja i municije. Prema nezvaničnim saznanjima Pobjede, Šaković je u subotu na bazenu Sportskog centra Morača prijetio radnicima obezbjeđenja i nakon incidenta pobjegao. Radnici nijesu podnijeli prijavu protiv Šakovića. Interventna policija na Starom aerodromu primijetila je vozilo „audi A3“, nikšićkih registarskih oznaka, u kojem se na suvozačevom mjestu nalazio Aleksandar Šaković.

- U trenutku kada je vozač K. Š. vidio službenike Interventne policije, krenuo je da se udaljava nakon čega se zaustavio, kako bi A. Š. izašao iz vozila i izbjegao policijsku kontrolu. A. Š. je odbacio gornji dio trenerke, kačket i pištolj marke „glok 17“ sa 15 metaka, koji je držao u ilegalnom posjedu – piše u saopštenju policije. Inspektori su sustigli Šakovića i uhapsili ga.

On je priveden na saslušanje u Osnovno državno tužilaštvo zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Podsjećamo, Šaković je u januaru osuđen na tri mjeseca kućnog pritvora jer je krajem oktobra prošle godine u dvorištu Osnovne škole „Branko Bo- žović“ zlostavljao učenika.

On je sporazumno priznao krivicu i prihvatio da osim tri mjeseca kućnog pritvora uplati 6.000 eura Institutu za bolest djece. Šaković se teretio da je na poligonu škole za vrijeme šestog časa, prišao dječaku, koji je navodno, maltretirao njegovog sina, uhvatio za vrat i počupao.

 U policijskoj evidencije, Šaković se vodi kao bezbjednosno interesantna osoba Iz Uprave policije ističu da su tokom vikenda kontrolisali više bezbjednosno interesantnih osoba, vozila sa inostranim registarskim tablicama i automobile sa zatamnjenim staklima.

Portal Analitika