Politika

Kocijančić: Bečić i Abazović na plenumu samo kada se usvoje elementi iz plana

Sastanak koji je održan prošle nedjelje u Briselu poslužio je kao prilika za opozicione lidere Aleksu Bečića i Dritana Abazovića da predstave i razgovaraju sa komesarom Johanesom Hanom o sadržaju i suštini njihove političke deklaracije i plana - rekla je u izjavi za Pobjedu portparolka Evropske unije Maja Kocijačnić.
Kocijančić: Bečić i Abazović na plenumu samo kada se usvoje elementi iz plana
Portal AnalitikaIzvor

Na pitanje kako komentariše činjenicu da su se opozicioni lideri ipak odlučili da nastave bojkot, uprkos porukama komesara Hana u kojima je pozdravio njihov povratak u parlament, Kocijančić kaže da će opozicioni lideri glasati na plenumu samo kada se implementiraju elementi iz plana.

- U skladu sa kasnijim dogovorom, dvojica lidera su potvrdila spremnost da učestvuju i glasaju na plenumu samo kada ad hok parlamentarni odbor postigne konačni sporazum o elementima iz plana, uporedo sa potvrdom dana parlamentarnih izbora i sporazuma o datumu održavanja svih lokalnih izbora u jednom danu - rekla je Kocijančić ne precizirajući više detalja.

Lideri GP URA i Demokrata Dritan Abazović i Aleksa Bečić sastali su se prošle nedjelje sa Hanom i predstavili mu svoj Plan izbornih reformi. Han je nakon sastanka sa Bečićem i Abazovićem kazao da pozdravljam Plan opozicije u ovim oblastima, jer, kako je saopšteno, misli da je u pitanju sadržajan plan koji predstavlja konkretne stavke za razmatranje u ovim pregovorima.

Opširnije u Pobjedi...

Portal Analitika