Kultura

Časopis „Komuna“ predstavljen u Lovćencu

Na promociji i izložbi u galeriji Crnogorskog kulturnog centra u Lovćencu predstavljena je Komuna, časopis za lokalnu samoupravu i njegovanje kulturne baštine Crne Gore.
Časopis „Komuna“ predstavljen u Lovćencu
Izvor

O jedinstvenom izdavačkom projektu na crnogorskoj medijskoj sceni govorili su: Željko Rutović, gen. direktor Direktorijata za medije Ministarstva kulture Crne Gore, Amer Ramusović, direktor časopisa Komuna i Nenad Stevović, publicista i istraživač crnogorske dijaspore.

Medijator kulturnog događaja je bila Lukijana Popović, stihove su govorile recitatorke Jana Krivokapić i Jelena Čičarević dok su u muzičkom dijelu programa nastupili Andraš Tot na violini i Barbara Bede na gitari. Gosti iz Crne Gore su svim posjetiocima promocije poklonili primjerke posljednja dva broja časopisa, a prilikom obilaska Crnogorske biblioteke i čitaonice njen knjižni fond obogatili su kompletom ukoričenih primjeraka do sada objavljenih brojeva.

 Crnogorski kulturni centar je Željku Rutoviću i Ameru Ramusoviću dodijelio zahvalnice za doprinos u očuvanju kulturnog, nacionalnog i jezičkog identiteta crnogorske zajednice u Lovćencu, a časopis Komuna Udruženju “Krstaš” i Nenadu Stevoviću plakete za njegovanje i afirmaciju kulturne baštine Crne Gore.

 

Portal Analitika