Fudbal

Urugvajci razbili Ruse za prvo mjesto u grupi!

Fudbaleri Urugvaja pobijedili su Rusiju sa 3:0 u trećem kolu Grupe A Svjetskog prvenstva u Rusiji.
Urugvajci razbili Ruse za prvo mjesto u grupi!
Sportski portaliIzvor

Urugvajci su ovim trijumfom riješili pitanje pobjednika grupe i sa prvog mjesta će čekati drugoplasiranog iz Grupe B gdje se za to mjesto bore Portugal i Španija.

urugvajrusijaUrugvajci su vrlo brzo pokazali da će probati rano da postignu gol jer je još u prvom minutu sa distance "tukao" Matijas Vesino. Tada nije bilo opasnosti po gol Rusije, ali je Urugvaj prvu izglednu priliku pretvorio u gol već u desetom minutu.ururus2Gazinski je ispred svog kaznenog prostora faulirao Betankura, a loptu je namjestio Luis Suares. Živi zid je skratio vidno polje Igoru Akinfejevu, Suares je to iskoristio i po zemlji šutirao u donji ćošak za 1:0.  Akinfejev se istegao koliko je bilo moguće, ali ne dovoljno da odbrani.ururus3Samo dva minuta kasnije Rusi su mogli do izjednačenja. Dzjuba je glavom dobro spustio loptu na liniju 16 metara za Čeriševa, a ovaj je iz prve šutirao. Muslera je imao sreće jer je snažan udarac išao u njega inače ne bi bilo šanse da je odbrani.ururus4Koliko je u toj situaciji Muslera imao sreće, toliko je Rusi nisu imali u 23. minutu. Sa oko 25 metara šutira Laksalt, ispriječio se Čerišev od čije se noge lopta odbila i otišla u sam ugao gola gdje Akinfejev nije mogao da je stigne.ururus5

Da stvari nastave da se kreću od loših ka gorim, pobrinuo se Igor Smoljnikov. Startovao je na Laksalta i dobio drugi žuti karton i isključenje u 36. minutu.

ururus6

U međuvremenu je Betankur bio sam ispred golmana, ali nije povisio na 3:0. Urugvaj je do kraja poluvremena malo popustio tempo i ostalo je 2:0.

Grupa A – treće kolo:

Urugvaj – Rusija

sudija: Malang Dediju (Senegal)

stadion: Kosmos Arena (Samara)

Urugvaj (3-5-2): Muslera – Kaseres, Godin, Koates – Laksalt, Bentankur, Toreira, Vesino, Nandes – Kavani, Suares

Rusija: (4-2-3-1): Akinfejev – Kudrjašov, Ignaševič, Kutepov, Smoljnikov – Zobnin, Gazinskij – Čerišev, Mirančuk, Samedov – Dzjuba

 

Portal Analitika