Košarka

Jokić postaje najplaćeniji srpski sportista u istoriji

Nikola Jokić je dogovorio novi ugovor u Denver Nagetsima- srpski košarkaš će potpisati maksimalan petogodišnji ugovor vrijedan 146.500.000 dolara. Time će postati najplaćeniji srpski sportista u istoriji.
Jokić postaje najplaćeniji srpski sportista u istoriji
Mozzartsport.rsIzvor

Denver je izabrao da ovog ljeta ne iskoristi opciju po kojoj bi Jokić ostao još godinu za 1.600.000 dolara, a onda postao slobodan igrač. Umjesto toga su riješili da već ovog ljeta potpiše novi ugovor kojim će biti postati ograničeno slobodan igrač.

Tačnije, Denver će moči da izjednači ponudu svakog zainteresovanog kluba i na taj način zadrži Srbina. Tako se završila priča oko njegovog ugovora i nagađanjima da li će ostati u Koloradu ili otići u neki drugi klub. Na ovaj način je Denver pokazao ozbiljnu namjeru da zadrži Jokića na duži vremenski period i oko njega pravi tim.

Jokić će postati jedan od najplaćenijih koašrkaša na svijetu i deinitivno najplaćeniji srpski sportista svih vremena sa zaradom od skoro 30.000.000 dolara godišnje. Ni Novak Đoković nije zarađivao toliki novac godišnje, ako se računa samo novac od turnira.

Jokić je prethodne sezone u prosjeku bilježio 18,5 poena i 10,7 skokova po meču. Bila mu je to treća sezona u NBA ligi.

Portal Analitika