Politika

Đukanović: Crna Gora i Maroko imaju dobre odnose još iz jugoslovenskih dana

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je predsjednika  Predstavničkog doma Kraljevine Maroko Habiba El Malkija, koji boravi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori.
Đukanović: Crna Gora i Maroko imaju dobre odnose još iz jugoslovenskih dana
Portal AnalitikaIzvor

Crna Gora i Maroko imaju tradiciju dobrih odnosa još iz jugoslovenskog doba, ocijenio je predsjednik Đukanović. Ova  posjeta je prilika da se pored dinamične parlamentarne saradnje, unaprijedi i saradnja između dvije vlade, naročito u oblasti turizma, poljoprivrede i pomorske industrije, kazao je Đukanović. Prva posjeta nekog marokanskog zvaničnika Crnoj Gori biće podsticaj za pripremu više međudržavnih sporazuma, koji će biti temelj za konkretizovanje zajedničkih projekata, kao najoptimalnijih modela saradnje, ocijenio je  Predsjednik.

Predsjednik Predstavničkog doma Maroka, kazao je da je počastvovan prijemom i prilikom  da prenese čestitke kralja Maroka Predsjedniku Đukanoviću povodom stupanja  na predsjedničku funkciju. Istovremeno, čestitao je Crnoj Gori i njenim građanima na prijemu  u NATO i uspješnom putu integracije u EU, i informisao o marokanskom iskustvu u saradnji sa EU, koja je dodatno aktuelizovana u toku migrantske krize.

djukanovic-maroko-2

On je istakao da su Crna Gora i Maroko zemlje otvorenosti, tolerancije, dijaloga i mira, i u tom kontekstu posebno ukazao na ulogu koju Crna Gora ima u regionu, kao faktor stabilnosti i evropske perspektive.

Predsjednik Đukanović ponovio je i u razgovoru sa marokanskim zvaničnikom da je Crna Gora posvećena promociji evropskih vrijednost i unapređenju demokratskog i ekonomskog razvoja.

Predsjednik Đukanović je pozdravio i organizovanje “Dana marokanske kulture u Crnoj Gori”  kao dobru inicijativu za upoznavanje dva naroda.

Portal Analitika