CEDIS

CEDIS: Održavanje mreže u maju koštalo 315 hiljada

Korisnici elektrodistributivnog sistema su u maju preuzeli ukupno 187.382.707 kWh električne energije, što je oko četiri odsto manje u odnosu na isti period prethodne godine, saopšteno je iz CEDIS-a.
CEDIS: Održavanje mreže u maju koštalo 315 hiljada
Portal AnalitikaIzvor

Najviše električne energije, ili gotovo 38 odsto, distribuirano je korisnicima na području Podgorice, Danilovgrada i Cetinja.

''Prethodnog mjeseca je očitano ukupno 354.123 mjernih mjesta, ili 91 odsto od ukupnog broja (neočitana mjerna mjesta nalaze se u objektima koji nijesu stalno nastanjeni). Procenat očitanosti na mjernim mjestima koja su opremljena novim, elektronskim brojilima je 99 odsto. Ekipe Sektora za održavanje su u maju 1.760 puta intervenisale na terenu. Vrijednost radova na održavanju elektro-energetskih objekata iznosila je oko 315 hiljada eura''- navedeno je u saopštenju.

Prethodnog mjeseca je na kompletnom području Crne Gore najavljeno 426 prekida u napajanju električnom energijom zbog planiranih radova.

''Prosječno trajanje prekida iznosilo je oko 3,8 sati. Podsjećamo da se planirani radovi izvode u cilju kvalitetnijeg i sigurnijeg napajanja električnom energijom, dok se o terminima radova korisnici svakodnevno obavještavaju putem medija, internet i FB stranice''- naveli su iz CEDIS-a.

Tokom prethodnog mjeseca završeni su, 434 hiljada eura vrijedni radovi, na uzemljenju neutralne tačke u trafostanicama 35/10 kV „Dubovica“, „Grbalj“ i „Miločer“, a u toku su i radovi na uzemljenju neutralne tačke u trafostanici 35/10kV „Igalo“, čija je vrijednost oko 132 hiljada eura.

Takođe, kako dodaju, na području Ulcinja započeta je gradnja četiri trafostanice 10/0,4 kV i 10 kV kablovskog voda od trafostanice „Velika Plaža 1“ do trafostanice „B7“.

Vrijednost pomenutih objekata koji se grade na području Ulcinja je 287 hiljada eura. Završena je 33 hiljade eura vrijedna rekonstrukcija dvije trafostanice 10/0,4 kV u Nikšiću.

Tokom maja na području Crne Gore su ugrađena 203 nova, elektronska brojila. Ukupan broj mjernih mjesta u Crnoj Gori koja su opremljena elektronskim brojilima na daljinsko upravljanje je oko 272 hiljade, čime je pokriveno oko 70 odsto konzuma.

Prethodnog mjeseca na distributivnu mrežu je priključeno 329 novih korisnika.

Portal Analitika