Politika

Knežević će pitati Markovića u vezi prihvatnih centara za migrante

Na osnovu čijih instrukcija ste odlučili da gradite kampove za više hiljada ilegalnih migranata u Crnoj Gori kako biste, kako ste naveli, smanjili pritisak na granice Evropske unije – pitanje je koje će Milan Kne-žević, poslanik DF-a, postaviti Dušku Markoviću, predsjedniku Vlade, u okviru premijerskog sata u Skupštini, zakazanog za 27. jun.
Knežević će pitati Markovića u vezi prihvatnih centara za migrante
PobjedaIzvor

Poslanik DPS-a Nikola Rakočević pitaće Markovića da li je realno očekivati nastavak rasta BDP-a u ovoj godini.

- Crna Gora je, prema najnovijim istraživanjima Zavoda za statistiku, ostvarila rast bruto domaćeg proizvoda za prvi kvartal 2018. godine na nivou od 4,5 odsto. Imajući u vidu da je stopa rasta BDP-a u 2017. godini bila na nivou od 4,4 odsto, možemo biti ponosni na dinamiku razvoja naše države. Da li je realno očekivati ovakav trend u nastavku ove godine i šta će biti najveći izazov Vlade u zadržavanju ovog rasta – pitaće Rakočević.

Mićo Orlandić, poslanik Socijaldemokrata, pitaće Markovića šta Vlada preduzima i šta će preduzimati da se na održiv način valorizuju potencijali Skadarskog jezera na osnovu ubrzanog ekonomskog razvoja, stavljajući u funkciju ovaj, kako je naveo, ogroman ekonomski, kulturni, turistički, ekološki i poljoprivredni razoj Crne Gore.

- Kakva su Vaša očekivanja od predstojeće ljetnje turističke sezone i na koji način to doprinosi otvaranju novih radnih mjesta, odnosno zapošljavanju i ukupnom razvoju Crne Gore – pitaće, u ime manjinskih partija, Adrijan Vuksanović Markovića.

Raško Konjević, poslanik SDP-a, pitaće premijera može li garantovati da je postupanje ministra Osmana Nurkovića u dijelu politike zapošljavanja u Ministarstvu saobraćaja u skladu sa zakonskim propisima.

- Koliko je u Ministarstvu saobraćaja zaposleno od 1. januara prošle godine i molim Vas da mi njihova imena dostavite, bilo da su angažovani po osnovu javnih ili internih konkursa, ili po osnovu ugovora o privremenim i povremenim poslovima ili preuzimanjem iz drugih državnih organa? Da li su u svim slučajevima poštovani zakoni– pitanje je Konjevića

Portal Analitika