Kultura

Promocija knjige Pjesme nepokorne, izbor iz poezije Radovana Zogovića

Izbor iz poezije Radovana Zogovića koji je objavila CANU, a koji je, uz uvodni tekst i komentare koji podrazumijevaju ovakva izdanja, priredio je pisac Miraš Martinović, biće promovisan u utorak u akademijinoj velikoj sali, u podne.
Promocija knjige Pjesme nepokorne, izbor iz poezije Radovana Zogovića
Portal AnalitikaIzvor

 “Iz koncepta koji je postavio, pristupa i izbora, odmah se vidi da je Martinović veliki znalac Zogovića i njegovog djela, pa je tako, znalački i sa puno inventivnosti, pristupio, ovom veoma zahtjevnom i odgovornom poslu. Ne slijedeći redosljed pisanja i pojavljivanja pjesama i knjiga, vremensku hronologiju, Martinović praveći ovaj izbor, slijedi onu dublju vanvremensku liniju koja spaja Zogovićeve pjesme i knjige, pa je tako, a slijedeći tu nit i međusobne ne baš i uvijek vidljive veze i treptaje, napravio sopstvenu hronologiju Zogovićevog pjesništva, čime je uspostavio nove veze i odnose knjiga i pjesama, odnosno ciklusa koje Martinović formira, te tako oblikovan Zogović, dobija posve novu svjetlost,” zapaža amkademik Niko Martinović  u  recenziji psanoj uz ovo izdanje.

O knjizi će govoriti akademici: Jevrem Brković, Zuvdija Hodžić i Miraš Martinović, a stihve će govirti glumac Slobodan Marunović.

Portal Analitika