Fudbal

Četiri meča u dva termina - raspleti u grupama A i B!

Dvanaestog dana Mundijala u Rusiji igraju se četiri utakmice - u grupama A i B. Po dvije utakmice će se igrati u terminima od 16 i 20 sati.
Četiri meča u dva termina - raspleti u grupama A i B!
Portal AnalitikaIzvor

URUGVAJ - RUSIJA (16 sati)

Na terenu Kosmos arene u Samari, Rusija će se boriti sa reprezentacijom Urugvaja za prvo mjesto u grupi. Obje ekipe imaju po šest bodova, pa bi pobjednik ovog duela išao u narednu rundu - kao prvoplasirana ekipa.

Rusija je ostvarila dvije ubjedljive pobjede, što je ambicije nacionalnog tima podiglo na viši nivo. S druge strane, Urugvaj je teškom mukom savladao Egipat i Saudijsku Arabiju.

arabijaegipat

SAUDIJSKA ARABIJA - EGIPAT (16 sati)

U drugom meču dana će se sastati Egipat i Saudijska Arabija, na stadionu u Volgogradu. Oba tima nemaju niti jedan bod, pa je ovaj duel oproštaj od Svjetskog prvenstva i za Egipat i za Saudijsku Arabiju.

spanijamaroko

ŠPANIJA - MAROKO (20 sati)

U večernjim satima kreće rasplet u grupi B - Iran će igrati protiv Portugalije, dok će Španija igrati sa Marokom. Španija je prva u grupi sa četiri boda (koliko ima i Portugalija), ali ima nešto lakši zadatak (barem na papiru), pošto na stadionu u Kalinjingradu igra sa Marokom kojem je ovo posljednji meč na ovom Mundijalu.

iranportugal

IRAN - PORTUGALIJA (20 sati)

Zanimljivo će biti i u Saransku, u meču između Portugalije i Irana. Ekipa koju predvodi Kristijano Ronaldo je druga na tabeli sa četiri boda i svakako je favorit. Ipak, Iran je treći i ima samo bod manje, što znači da neće odustajati do posljednjeg minuta, dok god postoji šansa da naprave veliko iznenađenje i plasiraju se u osminu finala.

Portal Analitika