Fudbal

"Gaučosima" objasnio što znači dres Argentine

Legendarni Argentinac Dijego Armando Maradona otkrio je da će tražiti od Fudbalskog saveza Argentine i trenera Horhea Sampaoli da razgovara s igračima kako bi im objasnio važnost igranja za repezentaciju.
Foto: Hina
Foto: Hina
Portal AnalitikaIzvor

Argentina je u prvom kolu remizirala protiv Islanda rezultatom 1:1, a onda su u drugoj utakmici pregaženi od Hrvatske rezultatom 3:0. Srećom po "Gaučose", Nigerija je savladala Island, pa će u posljednjem kolu vjerovatno sve zavisiti od njih.

Legenda ove reprezentacije Dijego Maradona rekao je da igračima treba objasniti što znači igrati za državni tim i rekao da želi da razgovara s njima, .

"Kad god sam nosio dres Argentine, igrao sam cijelim svojim bićem. Legende kao što su Simeone, Redondo, Ruđeri, Kaniđia, Filol, Luke i Galjeho su uradile potpuno isto. Želim da razgovaram s igračima i objasnim im što znači nositi dres reprezetnacije", istakao je Maradona.

Maradona se još jednom osvrnuo na Lionela Mesija za kojeg je rekao da nije krivac zbog remija protiv Islanda.

"Propustio sam pet penala u nizu i još uvijek sam Dijego Armando Maradona. Utakmicu i dva poena protiv Islanda izgubio je tim, a ne promašen penal. Dao je sve što je mogao od sebe, a kada sam ga gledao na terenu, bio je bijesan baš kao što sam i ja bio", završio je Maradona.

Argentina će u posljednjem meču igrati protiv Nigerije, a meč je na programu u utorak od 20 sati.

Portal Analitika