Politika

Srbi u BP nijemi posmatrači političkih dešavanja

Srbi u Bijelom Polju su glasanjem na nedavnim lokalnim izborima za pogrešne političke partije svojevoljno odlučili da nastave da budu nijemi posmatrači političkih dešavanja u gradu, ocijenili su iz Saveza za pomirenje.
Srbi u BP nijemi posmatrači političkih dešavanja
Portal AnalitikaIzvor

Za SZP je neshvatljivo da 40 odsto Bjelopoljaca ne želi da učestvuje u kreiranju ambijenta u kojem živi i odlučuje o svojoj sudbini, a politička opcija koja se za to zalagala dobije manje od 1,5 odsto glasova.

- Glas koji je dat opozicionim prosrpskim partijama koje godinama unazad nijesu ništa uradile za srpski narod je bačen i poslužiće kao i do sada samo za ostvarivanje ličnih četvorogodišnjih privilegija pojedinaca iz tih partija - kazali su iz SZP-a.

Ovakva praksa će dovesti do potpunog izopštavanja jednog naroda iz realnog života i imati nesagledive posljedice po njegovu budućnost, mišljenja su u SZP-u.

- Srbi konačno moraju shvatiti da bez integrisanja u pravni, ekonomski, politički i društveni sistem Crne Gore ne mogu očekivati i boriti se za bolji status. SZP je formiran da mijenja stvari po ovom pitanju i doprinosi procesima koji će ići u pravcu poboljšanja položaja srpskog naroda kroz institucije sistema, te iz tog razloga nastavlja svoju političku borbu - navodi se u saopštenju koje potpisuje Svetislav Perišić, predsjednik SZP-a.
 
 

Portal Analitika