Fudbal

Gordi Albion istorijskom pobjedom do osmine finala!

Fudbaleri Engleske deklasirali su Panamu 6:1 u Nižnjem Novgorodu i izborili plasman u osminu finala Svjetskog prvenstva.
Foto: FIFA World Cup
Foto: FIFA World Cup
Portal AnalitikaIzvor
"Gordi Albion" je meč riješio već u prvom poluvremenu u kojem je postigao čak pet pogodaka, za najubjedljiviju pobjedu u svojoj istoriji na Mundijalima. 

Het-trik je postigao kapiten Hari Kejn, uz pomoć dva penala, pa je tako stigao do petog pogotka na SP. Efikasniji od njega u istoriji Engleske je samo Geri Lineker, sa deset. 
engleska5
Dvostruki strijelac bio je štoper Džon Stouns, koji je postigao prve golove u dresu "Tri lava", a sjajan pogodak postigao je i Džesi Lingard. 
engleska4
Englezi su ovom pobjedom obezbijedili plasman u nokaut fazu SP u Rusiji, a u posljednjem kolu grupe G boriće se za prvo mjesto - sa Belgijom. 
engleska3
S druge strane, Panama se oprostila od nokaut faze, ali uprkos debaklu dugo će pamtiti ovaj meč, jer su u Nižnjem Novgorodu preko Felipea Baloja postigli prvi gol na svjetskim prvenstvima u svojoj istoriji. engleska2

Drugo kolo SP, Grupa G:

Engleska – Panama 6:1 (5:0)
Stouns 8, 40, Kejn 22p, 45+1p, 62, Lingard 36 – Baloj 78

Stadion Nižnji Novgorod, kapacitet 43,319 mjesta
Gl. sudija: Gead Griša (Egipat)
engleska1
Engleska: Pikford – Megvajer, Stouns, Voker – Jang, Lingard (Delf 63'), Henderson, Loftus-Čik, Tripije – Sterling, Kejn (Vardi 63')

Panama: Penedo – Dejvis, Eskobar, Tores, Muriljo – Rodriges, Godoj (Avila 62'), Gomes, Kuper, Barsensas – Peres
Portal Analitika