Društvo

VMŠ ostaje u Beranama, ne znam otkud priča o preseljenju

Dekan Medicinskog fakulteta Goran Nikolić za Pobjedu kazao da ne zna o čemu govori dio profesora i saradnika Visoke medicinske škole u Beranama, kao i dio studenata, koji tvrde da se nije odustalo od preseljenja Više medicinske škole iz Berana u Podgoricu.
VMŠ ostaje u Beranama, ne znam otkud priča o preseljenju
PobjedaIzvor

Dio profesora i saradnika Visoke medicinske škole u Beranama, kao i dio studenata oglasili su se juče saopštenjem u kojem tvrde kako je ponovo aktuelizovana priča o preseljenju ove škole u Podgoricu, te da je u sve to uključen menadžment Medicinskog fakulteta na čelu sa dekanom prof. Goranom Nikolićem.

“Demantujem njihove tvrdnje. Ne znam otkuda im ta priča. Na zvaničnim organima Medicinskog fakulteta, Senatu Univerziteta Crne Gore i ostalim tijelima Univerziteta nikakve priče o bilo kakvoj promjeni sjedišta Visoke medicinske škole nije bolo. Ne znam na osnovu čega su oni izveli zaključke. Upis će se obavljati kao i prošle godine, bez ikakvih promjena. Ja, zaista ne znam o čemu se radi”, kategoričan je Nikolić.

U saopštenju profesora i studenata iz beranske škole još navode da je važno da su javnost i Vlada prepoznali “značaj ravnopravnog razvoja svih krajeva Crne Gore i da je potrebno pomoći dalji razvoj Visoke medicinske škole i zdravstvenih ustanova u Beranama, podizanje uslova rada i kvaliteta obrazovanja do evropskog nivoa.

Opširnije u Pobjedi

 

Portal Analitika