Sekulović debituje na pro ringu

Međunarodna bokserska revija, u okviru koje će na profesionalnom ringu debitovati Milovan Sekulović, biće održana u nedjelju u podgoričkom Njegoševom parku, saopštili su organizatori manifestacije.
Sekulović debituje na pro ringu
Mina Izvor

Navodi se da je planirano desetak mečeva u olimpijskom boksu i dva profesionalna.

U profesionalnom boksu, osim Sekulovića, podgoričkoj publici predstaviće se Umut Kamkiran iz Turske.

U uvodnom dijelu programa biće održano treće kolo Crnogorske bokserske lige, u svim starosnim kategorrijama.

Najavljeno je učešće boksera Bijelog Polja, Feniksa, beranskog Radničkog, BK Zlatičanin, Podgorice i Budve.

Organizator manifestacije i trener Podgorice, Dragan Đuričković kazao je da će šansu dobiti mladi bokseri, da stiču iskustvo.

“U drugom dijelu programa imaćemo dvije profesionalne borbe. Kamkiran je WBC prvak mediteraana, koji već neko vrijeme trenira u BK Podgorica i sprema se za mečeve koji ga očekuju. Imao je povredu i duže vrijeme nije boksovao. Do kraja godine očekuju ga ozbiljniji mečevi i vjerujem borba za titulu”, kazao je Đuričković na konferenciji za novinare.

On je naglasio da je Sekulović predvodnik nove generacije crnogorskog boksa.

Protivnik bronzanog sa kadetskog prvenstva Evrope 2016. godine biće Mirza Ganić iz Bosne i Hercegovine.

Đuričković je naglasio da je Sekuloviću olimpijski boks prioritet, a da će mu profesionalni mečevi služiti da napreduje.

“Sekulović u oktobru puni 18 godina, mlad je i prspektivan. Htjeli smo da iskoristimo neke praznine u sistemu takmičenja i polako pravimo profesionalnu karijeru. To će mu značiti za brži napredak. Odlučili smo se da mu prvi protivnik bude bokser koji nije posebno dobro rangiran”, kazao je Đuričković.

On je istakao da će se Sekulović kao progesionalac boriti u supersrednoj kategoriji (do 76,2), kao i da je predstojeći meč planiran da traje četiri runde.

Sekulović je kazao da je dobro trenirao i da je srećan što ima šansu da se predstavi pred svojom publikom.

“Postoji doza sreće, ali i pritiska jer nikada do sada nijesam bio glavna borba večeri. Uvijek sam radio uvodne borbe profesionalcima. Boksovaću jedan od glavnih mečeva manifestacije i daću sve od sebe”, kazao je Sekulović.

On je naglaso da će profesionalne mečeve boksovati u pauzama između takmičenja u olimpijskom boksu.

“Cilj mi da se dokažem u olimpijskom boksu i osvojim neku od medalja, tako da ću profesionalne mečeve iskoristiti za napredak”, kazao je Sekulović.

Revija na košarkaškom terenu u Njegošem parku počeće u 20 sati, a ulaz je slobodan.

Portal Analitika