Crna hronika

Preminula beba u Baru, formiran predmet u Tužilaštvu

Juče je u Opštoj bolnici u Baru preminula beba starosti četiri dana, saznaje Portal Analitika.
Preminula beba u Baru, formiran predmet u Tužilaštvu
I.D.
I.D.Autor
Portal AnalitikaIzvor

Direktor Opšte bolnice Bar, Dragoslav Tomanović, kazao je za Portal Analitika da nije bilio nikakvih problema na porođaju.

''Beba je rođena prirodnim putem. Vitalnost na rođenju je bila dobra, beba je dobila najveću ocjenu i sve vrijeme hospitalizacije nije bilo nekih vidljivih bolesti. Juče su donijeli dijete u bolnicu skoro bez znakova života sa obilnim krvarenjima'', kazao je Tomanović.

Kako je dodao, oni su učinili sve sa bebu održe u životu.

''Pokušana je reanimacija koja nažalost nije uspjela. Slučaj je preuzela policija i Vrhovni sud'', zaključio je Tomanović

Uzrok smrti još uvijek nije poznat.

U Višem državnom tužilaštvu u Podgorici formiran je predmet o ovom slučaju.

"U Višem državnom tužilaštvu u Podgorici formiran je predmet povodom smrti novorođenčeta ženskog pola, koje je preminulo dana 21.06.2018. godine i od strane tužilaštva donijeta je naredba za obdukciju tijela novorođenčeta, a od Uprave policije zahtijevano je prikupljanje potrebnih obavještenja od roditelja novorođenčeta, kao i doktora koji su postupali po
prijemu bebe u Opštoj bolnici u Baru, a naloženo je i pribavljanje medicinske dokumentacije na ime novorođenčeta. Osim toga, preduzeće se i druge neophodne radnje za kojima se ukaže potreba tokom postupka, a sve u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti koje su od značaja za ovaj slučaj", saopšteno je za Portal Analitika iz Višeg tužilaštva.
 

Portal Analitika