Crna hronika

Dušić ne želi da ga brani Anđelić: Danas priča jedno sjutra drugo, evo nije ni došao da me brani

Suđenje optuženima za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora neće se održati danas. 
Dušić ne želi da ga brani Anđelić: Danas priča jedno sjutra drugo, evo nije ni došao da me brani
Portal AnalitikaIzvor

Na početku ročišta javio se optuženi Dušić Milan koji je kazao da od sljedećeg ročišta ne želi da mu advokat bude Anđelić Branko. Kao razloge naveo je da Anđelić danas priča jedno a sjutra drugo i da ga nikad nema kada treba da ga brani. Dušić je zatražio novog advokata. Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić kazao je da ne postoje uslovi da se održi današnji pretres jer je optuženi otkazao punomoćje advokatu te isti nema odbranu.

Tok suđenja:

9:15 Još uvijek nije poznato kada će biti nastavljen jer su tehničari odmah ukinuli snimak, u trenutku kada je sutkinja Mugoša trebala da odredi nove termine.

9:14 Imajući u vidu izjašnjenje optuženog Dušića i njegov stav, vijeće nalazi da je neophodno spsie predmeta dostaviti predmetu suda radi odluke o razrješenju advokata Anđelić Branka. ''Za ovim sud donosi rješenje današnji pretres se neće održati''. Nije poznato kada će biti nastavljen jer su tehničari odmah ukinuli snimak.

9:11 Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić kazao je da po ZKP-u danas ne postoje uslovi da se održi suđenje.

''Optuženi je otkazao svom braniocu i on više ne postoji pa ga ne može mijenjati ni advokat Bečanović. Ne može se dati punomoćje nekom ko ne postoji. Da je to uradio optuženi na kraju pretresa to bi bilo ok ali ovako nemamo branioca, nema odbrane, ne zna se ko će postavljati pitanja'', kazao je Katnić.

9:05 Optuženi Dušić Milan kazao je da je saglasan da ga danas brani advokat Bečanović Vaso, ali da u daljem toku postupka ne želi Anđelić Branka kao njegovog advokata.

''Ne želim više da me u daljem toku postupka brani Anđelić Branko. Danas kaže jedno sjutra kaže drugo, ne poštuje naš dogovordanas nije došao kad treba da me brani. Više tako ne može. Tražim drugog branioca. Danas pristajem da ispoštujem ove ljude što su došli iz Srbije ali od sljedećeg suđenja ovako više ne može'', kazao je Dušić.

Na prethodnom ročištu prisustvovao je sudski tumač za ruski jezik Nada Lalić. Njoj su prikazane poruke na ruskom jeziku između ''srpskog vuka'' (kontakt koji pripada Saši Sinđeliću), i ''taksi za hotel 2'' (kontakt za koji tužilaštvo tvrdi da pripada Eduardu Šišmakovu). 

Lalić je tokom prevođenja prokomentarisala da su poruke Sinđelića napisane na lošem ruskom jeziku, dok je drugi sagovornik pisao gramitički precizno. Advokat Miroje Jovanović je na jučerašnjem ročištu tražio da se dovede tumač koji može da pogodi kontekst rečenice što je sud odbio.

Portal Analitika