Društvo

Nema opstrukcije u predmetu po tužbi protiv SO Cetinje

 Upravni sud reagovao je povodom stava cetinjskog SDP-a u tekstu „Prekidaju bojkot zbog izvještaja o reviziji“, koji je prenešen u Pobjedi. 
Nema opstrukcije u predmetu po tužbi protiv SO Cetinje
Nova PobjedaIzvor

U tekstu koji govori o povratku dijela opozicije u parlament prijestonice Cetinje prenijeli smo dio saopštenja opozicione Socijaldemokratske partije u kojem se kaže: „... Prisustvovaćemo zasijedanju Skupštine prijestonice, zakazanom za 28. jun, jer očigledno da ćemo na odluku Upravnog suda čekati najmanje godinu. Očigledno da postoji opstrukcija u Upravnom sudu i uporno se odlaže donošenje te odluke. Ipak, čekamo tu odluku...“ U reagovanju se navodi da je u 2017. godini, Upravnom sudu predato 12.729 tužbi, a u periodu od 1. januara ove godine zaključno sa 20. junom, 4.297 tužbi.

- Tužba o kojoj je bilo riječi u naznačenom tekstu, koja je predata u 2018. godini, protiv tužene Skupštine opštine Cetinje formirana je kao sudski predmet pod poslovnom oznakom U.br.924/18. Izloženi statistički podaci u 2017. godini i 2018. godini o ukupnom prilivu tužbi, pri čemu treba naglasiti da navedeni broj tužbi rješava 14 sudija ovog suda, ne ostavljaju prostor za bilo kakav zaključak, a najmanje logičan, da se radi o opstrukciji u ovom sudu i da se odlaže donošenje odluke.

Takođe, nejasne su procjene da će se na odluku suda čekati najmanje godinu, budući da se i pored velikog broja predmeta, vodilo računa o prirodi konkretnog spora i interesu javnosti, pa je predmet uzet u rad i iznijet na Vijeće suda, navodi se u reagovanju portparolke Upravnog suda Crne Gore, sudije Ane Perović Vojinović. 

Portal Analitika