Fudbal

Srbija juri prolazak u osminu finala, Brazil mjerka prvi trijumf!

Devetog dana Mundijala u Rusiji na programu su tri meča u grupama D i E.
Srbija juri prolazak u osminu finala, Brazil mjerka prvi trijumf!
Portal AnalitikaIzvor

BRAZIL - KOSTARIKA (14 SATI)

Dan otvara prvi meč trećeg kola Grupe E između Brazila i Kostarike. Susret se igra na Stadionu Krestovski u Sankt Peterburgu od 14 sati.

Brazilci nakon neriješenog rezultata protiv Švajcarske (1:1) pokušaće da osvoje sva tri boda protiv Kostarike, koja je u prvom meču poražena od Srbije sa 1:0. Kostarika će željeti da iznenadi velikog favorita, jer u slučaju poraza predstoji im revijalni meč u trećem kolu protiv Švajcarske.

Neimar i drugovi nijesu uspjeli u prvom meču protiv Švajcarske da naprave krupan korak ka osmini finala. Krenuli su silovito, postigli gol, a onda stali. To je rezultiralo primljenim golom, i Švajcarci su uspjeli da sačuvaju veliki bod protiv „karioka".

Kostarika sigurno neće izaći na teren sa bijelom zastavom, već će pokušati da dokažu da u Rusiju nijesu došli turistički.

NIGERIJA - ISLAND (17 SATI)

Od 17 sati, drugi meč drugog kola Grupe D, na Volgograd Areni odigraće Nigerija i Island.

Island je u prvom kolu osvojio bod protiv Argentine, koja je nakon ubjedljivog poraza od Hrvatske (3:0) ostala na tom jednom bodu i nalazi se pred eliminacijom, pogotovo ako Islanđani uspiju da osvoje sva tri boda protiv Nigerije. Ipak, ništa neće biti riješeno prije posljednjeg kola. Iz ove grupe Hrvatska je već obezbijedila dalji plasman.

Nigerija, takođe, vreba svoju šansu. Trijumf im donosi nadu da i oni mogu u zadnjem kolu da se plasiraju u osminu finala.

SRBIJA - ŠVAJCARSKA (20 SATI)

Utakmica između Srbije i Švajcarske ima izuzetan značaj za oba tima. Srbija u slučaju trijumfa obezbjeđuje učešće u osmini finala. Neriješen rezultat ili poraz "orlova" značio bi da moraju da se "vade" protiv Brazila u posljednjem kolu.

Švajcarska eventualnom pobjedom, pa čak i remijem, dolazi na prag plasmana u nokaut fazu. Srbija u ovaj meč ulazi nakon startne pobjede nad selekcijom Kostarike od 1:0. Dok su Švajcarci u prvom kolu igrali neriješeno s Brazilom (1:1).

Susret počinje u 20 sati na Baltika Areni u Kalinjingradu.

Portal Analitika