Tenis

Đoković lako preko Dimitrova do četvrtfinala u Kvinsu

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale turnira u Kvinsu pobedom nad Bugarinom Grigorom Dimitrovom u dva seta.
Đoković lako preko Dimitrova do četvrtfinala u Kvinsu
SportklubIzvor

Đoković je do sedmog trijumfa u osam međusobnih susreta sa Dimitrovom došao sa 6:4, 6:1, poslije jednog sata i šest minuta igre.

U borbi za polufinale, Novaka čeka susret sa pobjednikom duela između dvojice Francuza Žilijena Benetoa i Adrijana Manarina, a taj meč je na programu u petak oko 16 časova, uz direktan prenos na Sport Klubu 1.

Đoković je protiv Dimitrova odigrao odličan meč, a prelomio ga je u finišu prvog seta. Do tog trenutka se bugarski teniser držao, ali nije prijetio, da bi poslije brejka kojim je osvojio prvi set Đoković ubrzao svoju igru, na koju njegov rival nije imao rješenje.

Sam početak meča nije donio mnogo uzbuđenja, obojica tenisera su bili relativno sigurni na svojim servisima i brejkova nije bilo. U istom ritmu su nastavili do desetog gema, kada je Đoković osjetio da bi mogao da ugrozi Dimitrova na servisu. Brzo i lako je došao do tri brejk lopte, dvije je bugarski teniser odbranio, ali treću nije, pa je nekadašnji najbolji teniser svijeta osvojio prvi set sa 6:4.

U drugom setu Novak je nastavio tamo gdje je stao u prvom. Poslije sigurnih servis gemova u prva tri gema, Đoković je u naredna tri nanizao dva brejka i već u šestom došao na korak od trijumfa. Uslijedila je velika borba na Novakovom servisu, Dimitrov je odbranio dvije Đokovićeve meč lopte, ali treću nije uspio poslije jednog sata i šest minuta igre.

Portal Analitika