Fudbal

Danci i Australijanci podijelili bodove

Fudbaleri Danske i Australije odigrali su neriješeno u meču drugog kola Grupe B na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.
Danci i Australijanci podijelili bodove
Portal AnalitikaIzvor

Rezultatom 1:1 okončan je meč drugog kola Grube B, Svjetskog prvenstva u Rusiji. Danci su propustili priliku da već sada "ovjere" plasman u osminu finala, dok su Australijanci ostali u igri za prolaz dalje.

danska-australia-4

Danska je furiozno otvorila meč i dala najavu da je došla po sva tri boda.. Naime, Nikolai Jorgensen je vrlo lijepo odložio loptu za Eriksena koji sa ivice kaznenog prostora drop.kikom šalje bombu iznad glave golmana Australije. Eriksen je direktno umiješan u 18 golova Danske u posljednji 15 utakmica (13 golova i pet asistencija).

Činilo se nakon ovog vođstva da Skandinavci kontrolišu igru. Imao je još jednu sjajnu priliku za Dansku, Pione Sisto, kao i Jorgensen čiji je šut završio pored stative. Australijanci su priprijetili jedino kada je Kristensen izblokirao Kruzov šut. Ipak, slično kao i u duelu sa Francuskom, Australijanci stižu do izjednačenja sa bijele tačke.

danska-australia-2

Leki je bio najviši u skoku, a Jurari Poulsen je isturio ruku u koju ga je lopta pogodila. Jedan minut kasnije sudija Lahoz signalizira da se gleda VAR. Potom je penal dosuđen a Mile Jedinak nije promašio postavivši, ispostavilo se, konačnih 1:1.

U drugom kolu grupe od 17 časova igraju Francuska i Peru. 

 

Portal Analitika