Društvo

Nova parking mjesta u Herceg Novom

Parking servis u Herceg Novom naplaćivaće od sljedećeg ponedjeljka parking parking u Ulici Partizanskih majki i ulici kod Osnovne škole “Dašo Pavičić”.
Nova parking mjesta u Herceg Novom
Portal AnalitikaIzvor

Kako navode iz Parking servisa, u ovoj mikro zoni ima 45 parking mjesta i iscrtavanjem ulica obezbjeđuje se nesmetan tok saobraćaja.

Parking u ulici Partizanskih majki i ulici kod OŠ “Dašo Pavičić” je žuta zona sa cijenama parkiranja iz važećeg cjenovnika, po satu 50 centi, a dnevna karta (07-24 časa) iznosi pet eura.

Parking oko škole biće naplaćivan tokom cijele godine, a tokom školske godine zaposleni u školi će na tom dijelu parkirati sa posebnim karticama, kao oznakom da su zaposleni u navedenoj ustanovi.

Dvorište škole, takođe, biće uređeno za parkiranje vozila samo dok traje školski raspust, tačnije do 20. avgusta.

Stanari ulice Partizanskih majki mogu da ostvare pravo na povlašćenu parking kartu u iznosu od pet eura mjesečno.

U Ulici Partizanskih majki i pravna lica mogu da koriste pretplatu, u iznosu od 20 eura, za vozila registrovana na pravno lice, ili 30 eura za vozila registrovana na fizičko lice. Cijena parkiranja za nerezidente iznosi 1 euro dnevno.

Iz Parking servisa kazali su da je dogovor o iscrtavanju parking mjesta na obilaznici sklopljen sa upravom škole, s obzirom da se radi o zamljištu koje je vlasništvo škole, odnosno Minisarstva obrazovanja.

“Dio zarađenih sredstava će se mjesečno uplaćivati OŠ „Dašo Pavičić“, s obzirom da je parking na njihovom zemljištu, od čega će biti renoviran školski prostor i obezbijeđena nova učila za učenike. Prestali dio zarađenih sredstava će biti usmjeren na uređenje ulice oko škole.

Portal Analitika