Košarka

Marko Todorović napustio Himki

Marko Todorović (26), naš reprezentativac i centar, neće produžiti ugovor sa evroligašem Himkijem i tražiće novi klub ovog ljeta. 
Marko Todorović napustio Himki
ArenaIzvor

Kako saznaje ARENA, Podgoričanin će tokom ljeta nastupati na Ljetnjoj NBA ligi, u dresu Hjuston Roketsa. Klub iz Teksasa naslijedio je pravo da ga angažuje od Portlanda, kluba koji ga je draftovao 2013. godine kao 44. pika na NBA draftu.

Nakon Ljetnje lige donijeće odluku o novom klubu. Himki se juče oglasio zvaničnim saopštenjem kojim je potvrđeno da je Todorović slobodan u izboru sredine.

- Zahvaljujemo Marku na izuzetnom doprinosu uspjesima koje smo ostvarili u prethodne tri sezone - stoji u saopštenju ruskog vicešampiona. Todorović, bivši igrač Barselone i Bilbao Basketa, imao je lošu sezonu u Himkiju, gdje je bio lišen minutaže u VTB ligi kao ,,prekobrojni stranac“.

 U Evroligi je na 27 mečeva igrao 10,4 minuta u prosjeku, sa 2,7 poena i 2,1 skokova po meču. Mnogo bolja bila je sezona 2016-17, kada je Himki vodio naš Duško Ivanović.

Tada je Marko u ruskoj VTB ligi imao odličan skor od 10,6 poena i 7,1 skoka po meču. Očekuje se da naš reprezentativac bude jedan od najinteresantnijih igača na evropskom tržištu ovog ljeta, s obzirom na mali broj vrhunskih centara koji traže novi klub.

 

 

Portal Analitika