Fudbal

Kraj prvog i start drugog kola - Kolumbija, Poljska, pa domaćin za kraj

Šestog dana Mundijala u Rusiji igraju se mečevi u grupi H između Kolumbije i Japana, odnosno Senegala i Poljske, kao i prvi meč drugog kola između domaćina Rusije i reprezentacije Egipta, za koju će igrati zvijezda tima, Mohamed Salah.
Kraj prvog i start drugog kola - Kolumbija, Poljska, pa domaćin za kraj
Portal AnalitikaIzvor

Prvi na travu istrčavaju Kolumbijci i Japanci, koji će odmjeriti snage u prvom susretu u okviru grupe H, od 14 časova.

Uloga favorita pripada Kolumbiji, koja predvođena Hamesom Rodrigezom, Huanom Kvardadom i Radamelom Falkaom želi pobjedom da otvori Mundijal. S druge strane, Japanci će sa novim selektorom Akirom Nišanom pokušati da na borbenost i disciplinovanost izenande favorite u grupi.

Drugi meč dana bi trebalo da bude interesantniji i neizvjesniji, jer od 17 časova igraju odlična Poljska i vrlo neugodni Senegal.

Poljaci igraju tvrd fudbal i ostvaruju dobre rezultate pod vođstvom najboljeg igrača i bombardera, Roberta Levandovskog, i žele uspješan start na najvećoj fudbalskoj smotri.

Međutim, ni fizički spremni Senegalci neće odustati od pobjede u svom prvom meču na ovogodišnjem SP, a da imaju čemu da se nadaju govore i najavljuju brzi napadač Liverpula Mane i sjajni defanzivac Napolija, Kulibali.

grupaamundijal2018

Za kraj dana sve ljubitelje fudbalske magije očekuje duel drugog kruga takmičenja, između domaćina Rusije i Egipta, koji je na programu od 20 časova.

Rusima su apetiti porasli nakon ubjedljive pobjede nad Saudijskom Arabijom od 5:0, pa bi trijumf u ovom meču značio ostvarivanje glavnog cilja - plasmana u drugu fazu.

Popularni "Faraoni" se takođe nadaju pobjedi, jer će biti jači za najboljeg igrača, Mohameda Salaha, koji će prema riječima selektora Kupera biti spreman za sudar za "zbornajom".

Portal Analitika