Vaterpolo

"Ajkule" ubjedljive protiv Japana na otvaranju finalnog turnira!

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore savladala je u prvom kolu Grupe A finalnog turnira Svjetske lige u Budimpešti selekciju Japana - 14:8. "Ajkule" će u drugom kolu sjutra od 18:15h igrati sa Mađarskom.
"Ajkule" ubjedljive protiv Japana na otvaranju finalnog turnira!
Portal AnalitikaIzvor

Prvi gol za Crnu Goru postigao je Spaić nakon minut ipo igre, izjednačio je Adači. Nakon odlične akcije sa igračem više Mišić je pogodio za 2:1, Đurđić je povisio na +2, Mišić novim golom doveo Crnu Goru u vođstvo od 4:1.

Japan je golom otvorio drugu četvrtinu, novim smanjio na 4:3 nakon dva minuta igre. Petković je prekinuo seriju rivala, Mlađan Janović lijepim lobom vratio plus tri gola prednosti 6:3, na minut ipo do poluvremena. Smanjili su Kopu i Šiga na 6:5, a u posljednjim sekundama Draško je pogodio za 7:5.

Spaić se nakon minuta igre u trećoj četvrtini odlično snašao i pogodio za 8:5. Araki je bio precizan za Japan, a sa peterca Mlađan za Crnu Goru za 9:6 na polovini četvrtine.

Još jednu lijepu akciju Mlađan je krunisao golom za plus četiri. Okava je smanjio, a nakon što je Mišić izborio peterac, precizan je bio Ivović. Sjajno je isplivao Ivović kontru, i bez problema pogodio za 12:7.

Nakon tri minuta igre u posljednjojem periodu Ivović je postigao gol za 13:7, a Mlađan svojim četvrtim za +7. Smanjio je Jošida, što je bio konačan rezultat, 14:8.

CRAN GORA - Japan 14:8 (4:1, 3:4, 5:2, 2:1)

Sudije: Aleksandresku (Rum), Kolominac (Špa), Igrač više: Crna Gora 4 (2), Japan 8 (6). Peterci: Crna Gora 2 (2)

CRNA GORA: Lazović, Draško Brguljan 1, Banićević, Petković 1, Vidović, Đuro Radović, Janović 4, Đurđić 1, Ivović 3, Mišić 2, Drašković, Spaić 2, Kandić.

JAPAN: Tanamura, Adači 1, Kopu 1, Šiga 2, Jošida 1, Suzuki, Mijazava, Takata, Arai, Inaba 1, Okava 1, Araki 1, Fukušima. 

Portal Analitika