Crna hronika

Svjedoci vidjeli motor i čuli rafalne pucnje

Svjedokinja Vesna Pupović kazala je danas u Višem sudu da je vidjela dvije osobe na motoru i čula rafalne pucnje kada su u decembru 2016. godine ispred lokala ,,Trofej“ u Bečićima ubijeni Đorđe Boreta i slučajna žrtva Dragan Zečević.
Svjedoci vidjeli motor i čuli rafalne pucnje
M.L.
M.L.Autor
Portal AnalitikaIzvor

Za ubistvo Borete i Zečevića pred specijalnim vijećem Biljane Uskoković, sudi se braći Iliji i Bošku Pavloviću, Miljanu Bulatoviću i Vladimiru Šmanji. U odsustvu se sudi  Vasiliju Rafailoviću, Ratku Vušoviću i Ivanu Cicmilu. Oni su u bjekstvu i za njima su raspisane potjernice.

Svjedokinja Pupović, koja je inače radnica ,,Mega marketa“ u Bečićima, dodala je da optužene ne poznaje, niti ih ikad vidjela.

-Kada sam čula pucnje okrenula sam se i vidjela auto i motor kako prolaze. Sjećam se da su na motoru bile dvije osobe i imale su kacige. Mislim da su kacige bile bijele boje, a na sebi su te osobe imale tamniju odjeću – ispričala je Pupović.

On je kazala i da nakon što je čula pucnje nije izlazila iz marketa jer je bila potrešena.

-Nisam vdijela šta se dešava na ulici kada sam čula pucnje. Ja sam ostala u marketu dok nije došla policija i obavijestila me da se dogodilo ubistvo – navela je svjedokinja.

Na današnjem suđenju svjedočila je i radnica lokala ,,Trofej“ Darinka Jovanović kojoj je pozlilo tokom davanja iskaza. Ona je kazala da nije vidjela kada se dogodilo ubistvo, ali da je čula pucnje.

-Sjedjela sam ispred šanka kada se to dogodilo. Vidjela sam dim i pucalo je na sve strane. Koliko se razumijem, mislim da je bila rafalna paljba – dodala je Jovanović.

Ona je odgovarajući na pitanje specijalnog tužioca Saše Čađenovića, dodala da kada je krenula da izlazi iz šanka vidjela je tijela pokojnih Đorđa i Dragana ispod stola.

Kako je ispričala, prije nego su ubijeni Boreta je bio okrenut leđima ka ulici, a Zečević na terasi, uz zid lokala.

Jovanović je kazala da je sa vlasnikom ,Trofeja”, mjesec dana nakon zločina, došla da očisti lokal, gdje je bilo mnogo stakla. Na pitanje optuženog Ilije Pavlovića, kazala je da ga nikada prije nije vidjela.

Na prošlom pretresu Šmanja i Bulatović ostali su pri navodima odbrane date na početku suđenja, i ponovili da ne priznaju krivična djela za koja se terete.

Optuženi Boško Pavlović negirao je krivična djela, dodajući da nije član ni jedne kriminalne organizacije.

Braća Pavlović terete se da su počinila su krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, teško ubistvo i nedozvoljeno držanje oružja.

Prema navodima iz istrage, osnovano se sumnja da je uloga braće Pavlović bila da pruže logističku podršku ubicama.

Bulatović i Šmanja su, kako se navodi u aktu Tužilaštva, omogućili ubicama da počine likvidaciju i pomogli im da pobjegnu.

Vasilije Rafailović i Miljan Bulatović označeni su kao organizatori kriminalne grupe koja je likvidirala Boretu i Zečevića. Suđenje se nastavlja 26. jun.

Portal Analitika