Politika

Na putu prema EU vrednovati pojedinačne rezultate zemalja

Ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović sastao se danas sa delegacijom Evropske narodne partije (European People’s Party EPP), koju je predvodio potpredsjednik Paulo Rangel.
Na putu prema EU vrednovati pojedinačne rezultate zemalja
Portal AnalitikaIzvor

Dramanović je predstavio aktuelnu situaciju i dostignuća Crne Gore na evropskom putu, potvrdivši privrženost vrijednostima evropske porodice država kao i punoj afirmaciji evropske budućnosti regiona. U tom smislu, ocijenio je veoma važnim da rezultati svake od zemalja budu cijenjeni pojedinačno te da dinamiku napredovanja u procesu pristupanja EU određuje uspjeh koje svaka od zemalja regiona ostvaruje.

Šef delegacije EPP Rangel je kazao da partija koju predstavlja snažno podržava pridruživanje zemalja Zapadnog Balkana Evropskoj uniji i pohvalio posvećenost Crne Gore evropskim i evroatlantskim vrijednostima. Ocijenio je da je Crna Gora na evropskom putu značajno napredovala i da može služiti kao primjer u regionu, kazavši da fokus reformskih procesa treba da ostane na oblasti vladavine prava.

Ministar Darmanović je sa predstavnicima Evropske narodne partije razgovarao i o drugim pitanjima od značaja za evropski put Crne Gore.

Portal Analitika