Svijet

Jak zemljotres u Japanu, ima mrtvih

Tri osobe su poginule, a više od 200 je povrijeđeno danas u zemljotresu jačine 6,1 stepena po Rihteru, koji je pogodio Osaku i druge djelove na zapadu Japana.
Jak zemljotres u Japanu, ima mrtvih
Portal AnalitikaIzvor

Poginule su devetogodišnja djevojčica kada se urušio pod oko bazena i dvije žene od 80 i 85 godina, kada su zid, odnosno polica sa knjigama pale na njih, prenosi japanska agencija Kjodo. Zemljotres se dogodio oko osam časova po lokalnom vremenu, a uzrokovao je nestanak struje, vode i gasa u toj oblasti i poremetio saobraćaj.

Zemljotres se dogodio na dubini od 13 kilometara na sjeveru Osake, a kako je Agencija saopštila nije uzrokovao cunami i nijesu zabilježene abnormalnosti u nuklearnim postrojenjima koja se tu nalaze.

tan2018-6-18-44324721-0-1000x0

Ipak, zabilježeni su manji požari u Osaki i prefekturama Hjogo, Kjoto i Mie. Agencija navodi i da je prilikom zemljotresa te jačine, teško ostati miran, a namještaj koji nije dobro učvršćen može da se pomjera.

Zbog zemljotresa, privremeno su zatvoreni aerodromi Kansai i Kobe, a zabilježeno je i 70 slučajeva zaglavljivanja ljudi u liftovima.

Portal Analitika