Fudbal

Tri meča na programu - Evropljani favoriti

Petog dana Mundijala u Rusiji na programu su tri meča. Dan počinje susretom Švedske i Južne Koreje od 14 časova. Potom, od 17 časova slijedi meč između Belgije i Paname, dok se fudbalski dan završava derbijem između Tunisa i Engleske, koji je na programu od 20 časova. 
Tri meča na programu - Evropljani favoriti
Portal AnalitikaIzvor

Prvi izlaze na teren timovi Švedske i Južne Koreje u 14 časova, koji će odigrati utakmicu grupe F na stadionu u Nižnjem Novgorodu.

Šveđanima će ovo biti 12 nastup na šampionatima svijeta, nakon što su prethodna tri propustili. Oni su napravili veliki podvig eliminacijom Italijana u baražu, a da bi prošli grupnu fazu takmičenja u Rusiji neophodna im je pobjeda nad vicešampionom Azije.

U drugom meču, koji se igra od 17 časova na Olimpijskom stadionu u Sočiju, sastaju se Belgija i debitant na svjetskim prvenstvima - selekcija Paname.

Panama je samim plasmanom na Mundijal napravila istorijski uspjeh pa bi svaki bod, ili eventualna pobjeda, bili ravni senzaciji. S druge strane, Belgija je jedan od "favorita iz sjenke", ekipa prepuna superzvijezda svjetskog fudbala, pa se očekuje da će Belgijanci rutinski trijumfovati u ovom susretu.

grupafmundijal2018

Pomenute ekipe se do sada nijesu sastajale, čak ni u prijateljskim mečevima. Za kraj dana, od 20 časova, snage će odmjeriti Engleska i Tunis.

"Gordi Albion" je bio šampion svijeta davne 1966. godine, ali podmlađeni sastav selektora Gareta Sautgejta želi da poslije mnogo godina napravi značajniji uspjeh na Mundijalu.

U Engleskom timu nema izrazitih zvijezda, ali imaju kompaktnost i ubitačnu završnicu golgeterski naoštrenog Harija Kejna. Čeka ih težak posao, pošto je selekcija Tunisa kvalifikacije završila bez poraza, i na šampionat dolazi dolazi kao 14. ekipa na svjetskoj listi, što u velikoj mjeri podiže apetite ove afričke nacije.

Ostaje da se vidi da li će na kraju dana evropske selekcije opravdati titulu favorita.

Portal Analitika