Fudbal

Švajcarska šokirala Brazil

Fudbaleri Brazila odigrali su neriješeno sa Švajcarskom 1:1 u prvom kolu Grupe E Svjetskog prvenstva u Rusiji. 
Švajcarska šokirala Brazil
Portal AnalitikaIzvor

Strijelac za Brazil bio je Filip Kutinjo u 20. minutu, a za Švajcarsku je pogodio Steven Zuber. 

Od početka se činilo da Švajcarci mogu da pariraju. U prvih nekoliko minuta prvu izgledniju šansu stvorili su Švajcarci kada je Džemaili dobio loptu sa boka i u padu iz kaznenog prostora šutirao preko gola. 

Izuzev prilike Džemailija uvodnih desetak minuta je proteklo u međusobnom "opipavanju pulsa" na terenu. 

fb-img-1529262076143

Brazilci tada počinju da polako prisvajaju loptu i stvaraju šanse. Počeli su da napadaju po lijevom boku gdje su odbranu Švajcarske "maltretirali" Nejmar i Marselo i upravo je sa te strane došla prva velika šansa za Brazil. 

Lopta je prošla kroz noge Fabijanu Šeru, došla do Paulinja na petercu, a ovaj iz stopostotne prilike promašio. 

To nije uradio Filipe Kutinjo u 20. minutu. odbila mu se lopta a on je sa 25 metara desnom poslao savršenu loptu koja se od stative odbila u gol za 1:0. Nakon pola sata igre i Švajcarska se oslobodila pritiska i krenula u napade koji su se ipak završavali i prije same realizacije.

fb-img-1529262086052

Ono što nisu uspjeli da urade u finišu prvog, Švajcarci su uradili na početku drugog poluvremena. Samo pet minuta po povratku na teren su preko Stivena Zubera došli do izjednačenja. Švajcarka je izvela korner, a Zuber je bio najbolji u skoku i matirao Alisona. Brazilci su se žalili da je Zuber napravio faul u skoku, ali sudija nije želio da provjerava snimak i pokazao je na centar. Igrao se 50. minut.

fb-img-1529262080942

Pritiskao je i Brazil, igralo se prilično grubo na obije strane, a napadi su se nizali na obije strane. Gledali smo sve u svemu zanimljiv meč u kome Brazilu nije polazilo za rukom da igraju svoju igru kratkih pasova jer su morali da se zaustave pred kaznenim prostorom, a sa druge strane je Švajcarska igrala upravo onako kako je trebalo - konkretno, organizovano i oslobođeno straha i impresije Brazilom.

Paulinjo je imao idealnu priliku u samom finišu meča da donese Brazilu pobjedu, ali je mreža iza Zomerovih leđa ostala mirna. U petom minutu nadoknade Nejmar je izveo slobodan udarac, ali je Švajcarska imala sreće da sačuva mrežu i osvoji bod protiv velikog favorita. 

Portal Analitika