Ostalo

Petica za učesnike petog ''Podgoričkog triatlona''

Triatlon klub Podgorica je danas na Plavnici organizovao 5. Podgorički triatlon. Plavnica 2018 je organizovana u pod pokroviteljstvom Gradske opštine Golubovci, Sekreterijata za kulturu i sport Glavnog grada i Triatlon Saveza Crne Gore. Takmičilo se ukupno 98 takmičara, 104 pojedinačno uz tri štafete. 
Petica za učesnike petog ''Podgoričkog triatlona''
Portal AnalitikaIzvor

Učestvovali su predstavnici iz 7 zemalja, naravno dominantno domaći takmičari kojih je bilo 9 u štafetama i 89 u pojedinačnoj konkurenciji. Među stranim takmičarima Hrvatska, Srbija, Albanija, Belgija, Mađarska, Rusija su imale svoje predstavnike. Najviše raduje veliki odziv debitanata koji su odlučili da se upravo na Plavnici okušaju u vodama triatlona. I ove godine su bile zastupljene razne starosne kategorije, od 11 do 58 godina.

Takmičenje je obuhvatilo tri distance, a 24 takmičara se okušalo u Olimpijskom, 74 u Sprint i Super Sprint triatlonu. Pobjedu u Olimpijskoj distanci  (1500m plivanje, 40km biciklizam i 10km trčanje) odnio je Jakša Diklić iz Dubrovnika, a na drugom i trećem mjestu su se našli  i domaći takmičari, Luka Ćupić iz Herceg novog i Dragana Jovanovića iz Kotora. U ženskoj konkurenciji prvo mjesto je osvojila Jelena Tomašević iz Herceg novog, dok se na drugom mjestu našla Žana Pavićević iz Podgorice, a na treća je bila Tamara Carević iz Splita.

im7-8655-1

Naravno, volonteri iz sportskog studentskog društva Ekomen su i ove godine bili sjajni, odradili značajan dio posla i uveliko olakšali organizaciju.

98 takmičara bilo jače od izgovora i svi oni zaslužuju peticu za učešće i na 5. Podgoričkom triatlonu.

“U nastavku, možete vidjeti rezultate sa trke, kao i arhivu fotografija – kako zvaničnog fotografa, tako i fotografija napravljenih u cilju kontrole “

Portal Analitika