Abiznis

Zaposliće više od 100 radnika

Kompanija Nemesis otvorila je nedavno proizvodni pogon u Podgorici u kojem proizvodi hljeb, peciva, slani i slatki program, kao i lanac kafeterija-pekara za čije potrebe će zaposliti više od 100 radnika.
Zaposliće više od 100 radnika
Mina businessIzvor

Direktor kompanije Igor Vujošević kazao je da će za potrebe tri novotvorena objekta u Podgorici i proizvodnog pogona, koji se nalazi u krugu bivše fabrike Titex, zaposliti radnike uglavnom ugostiteljske, trgovačke i pekarske struke.

“Objekti su opremljeni najsavremenijom opremom za pekarstvo i ugostiteljstvo, tako da su znatna sredstva izdvojena za sređivanje lokala i uređenje enterijera, odnosno oko 1,8 miliona eura”, rekao je Vujošević u intervjuu agenciji Mina-business.

On je kazao da u proizvodnom pogonu u Podgorici proizvode hljeb, peciva, kompletan slani i slatki program za sopstvene potrebe.

“Lanac kafeterija-pekara otvorili smo na atraktivnim lokacijama u Podgorici, La Parisienne 1 u ulici Vasa Raičkovića 31, preko puta tehničkih škola, La Parisienne 2 u ulici Serdara Jola Piletića 1f, odnosno zgrada Mljekare i La Parisienne 3 na Bulevaru Džordža Vašingtona 51, odnosno Rimskom trgu”, precizirao je Vujošević.

U novotvorenim kafeterijama-pekarama La Parisienne se, kako je dodao, nudi kompletan asortiman hljebova, preko 20 vrsta, peciva, pite, pice, pravi francuski kroasani, torte kolači i ostali pekarsko-slastičarski proizvodi, koji se proizvode u proizvodnom pogonu Podgorica.

“Enterijer u svim objekata je tipski, kombinacija modernog i tradicionalnog, sačinjen je od najluksuznijih materijala, a djelo je arhitekata iz Grčke i Francuske”, naveo je Vujošević.

Prema njegovim riječima, lokali su opremljeni savremenom ugostiteljskom opremom, za kuhinje gdje se pripremaju jednostavna jela od paste, pice, sendviči i finiširaju poluproizvodi proizvedeni u proizvodnom pogonu u Podgorici.

“Materijali su dijelom sa našeg podneblja, njeguški pršut i sir, organsko povrće sa naše plantaže, iz plodne bjelopavlićke ravnice, koja takođe posluje u sklopu naše kompanije, domaće tjestenine iz našeg proizvodnog pogona, do čuvene belgijske čokolade, italijanskog brašna i grčkih sireva”, rekao je Vujošević.

On je kazao da je kompanija za 12 godina postojanja postala brend u oblasti hotelijerstva i ugostiteljstva, a nadaju se vrlo brzo i u oblasti pekarstva i slastičarstva.

“U tom cilju planiramo širenje mreže La Parisienne kafeterija na primorje i sjever Crne Gore”, najavio je Vujošević.

Kompanija Nemesis iz Podgorice je osnovana 2006. godine sa ciljem da otvori lanac hotela i restorana visoke kategorije. Nakon otvaranja prvog hotela Astoria u Starom gradu u Budvi 2007. godine, kompanija se širila i 2008. godine otvorila i Cafe restoran Astoria u tržnom centru Delta City u Podgorici.

“Od 2009. godine imamo sopstveni proizvodni pogon u Lastvi Grbaljskoj, gdje proizvodimo slatki i slani program, odnosno kolače, sladolede, hljeb i slana peciva, za naše hotele i restorane, i jedan dio za prodaju trećim licima”, naveo je Vujošević.

On je rekao da su hotel Astoria u Starom gradu u Kotoru otvorili 2010. godine, restoran sa kupalištem Astoria beach na Ričardovoj plaži u Budvi 2011, a restoran La Bocca sa kupalištem na Slovenskoj plaži u Budvi 2012. godine.

“Krajem prošle godine kupili smo i otvorili u Tivtu, na Pinama hotel Astoria, sa četiri zvjezdice, gdje je bio bivši hotel Palladium”, podsjetio je Vujošević.

On je naveo da u blizini Danilovgrada imaju plantažu za uzgoj organskog povrća i začinskog bilja, odakle svakodnevno snabdijevaju sve njihove objekte.

“Naši hoteli su rangirani kao Boutique hoteli sa četiri zvjezdice, a svi naši restorani kao i proizvodni pogon u Lastvi, posluju po HACCP standardima”, rekao je Vujošević.

Prema njegovim riječima, kompanija u periodu visoke sezone zapošljava do 350 radnika, a kontinuiranim radom na usavršavanju kadra rade na podizanju nivoa usluga.

“Kompanija, odnosno naši restorani i hoteli su nosioci brojnih nagrada i priznanja lokalnih i regionalnih instanci, kao i korisnika naših usluga”, zaključio je Vujošević.

Portal Analitika