Društvo

Đukanović čestitao Ramazanski bajram

Predsjednik Crne Gore, Milo Đukanović, čestitao je reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori, Rifatu Fejziću, i svim pripadnicima islamske vjeroispovijesti Ramazanski bajram.
Đukanović čestitao Ramazanski bajram
Mina/Portal AnalitikaIzvor

On je vjernicima poželio da praznične dane provedu u miru, ispunjeni radošću, zajedno sa svojim porodicama, okruženi prijateljima, komšijama i ljudima dobre volje.

“Duh Ramazana produbljuje svijest o našoj zajedničkoj potrebi da se suprotstavimo isključivostima, slijedimo mir, čujemo glas drugog, posebno glas usamljenog, potištenog i potrebitog, da se međusobno pomažemo, gradeći društvo razumijevanja i zajedništva, tolerancije i međusobnog uvažavanja, građanske raznolikosti, solidarnosti i socijalne pravde”, navodi se u čestitki.

Đukanović je rekao da su sveti dani kao godovi koji svjedoče o sazrijevanju i spoznaji značaja društvenog dijaloga kojim se izgrađuje povjerenje i prisan odnos prema drugom i drugačijem.

“Doprinoseći vjekovnoj civilizacijskoj originalnosti crnogorskog prostora, koji je u zahtjevnim vremenima očuvao svoj građanski integritet i identitet, duboko utkan u evropsko i svjetsko civilizacijsko nasljeđe”, dodao je on.

Prema njegovim riječima, crnogorski građani pripadnici islamske vjeroispovijesti imaju za to posebne zasluge.

“Neodvojivi dio tog identiteta, nasljeđe je i Islamske zajednice u Crnoj Gori”, kazao je Đukanović.

On je dodao da aktivnosti Islamske zajednice i danas civilizacijski obogaćujuju društvo, a njena puna posvećenost izgradnji Crne Gore i razvoju crnogorskog društva čini ga građanski snažnijim u trenutku ostvarenja evroatlantske budućnosti i boljeg života ljudi.

Portal Analitika